Ukrainske fly har ødelagt nok en bro i den russiske Kursk-regionen, opplyser det ukrainske flyvåpenet. Det er den andre ødelagte broen på to dager.

– Minus nok en bro. Flyvåpenet ødelegger mer av fiendens logistiske muligheter med presise flyangrep, sier general Mykola Olesjtsjuk i det ukrainske flyvåpenet på Telegram.

Han la ut et bilde av en eksplosjon på en bro som etterlot seg et stort hull på veien, og russiske bloggere la lørdag ut et bilde som så ut som den samme broen.

Olesjtsjuk opplyste ikke hvilken bro det kan dreie seg om, men det synes å være en bro over elva Sejm ved landsbyen Zvannoje, 15 kilometer nord for grensa til Ukraina, som er truffet.

Fredag opplyste Ukraina at de hadde tatt ut en annen bro over Sejm i nærheten av landsbyen Glusjkovo. Den broen ble helt ødelagt.

Ødelegger forsyningsruter

Ukraina gikk inn i Kursk med store styrker for snart to uker siden, uten å møte mye motstand, og broer ødelegges for å hindre at Russland bringer inn nye styrker, og for å blokkere de russiske forsyningsrutene til soldatene som forsvarer området.

Ifølge russiske militærbloggere er det nå bare én bro igjen i Glusjkovo-området. Ødeleggelsen av den første broen førte til at 30 landsbyer ble avskåret, men Russland sier at beboerne er evakuert.

Ukraina har sagt lite om formålet med inntoget i Kursk. Men bombingen av broene kan tyde på at de planlegger å bli værende siden ødelagte broer gjør det mye vanskeligere for Russland å slå tilbake.

Ukrainas styrker har rykket fram opp til 30 kilometer i Kursk. Selv sier de at de har kontroll over et område på 1000 kvadratkilometer i Russland som omfatter mange titalls landsbyer og administrasjonssenteret Sudzja, samt mindre områder i Belgorod.

Droneangrep på Rostov

Natt til søndag utløste et ukrainsk droneangrep en dieselbrann på et industrilager i den russiske grenseregionen Rostov, ifølge guvernøren.

– Brannmannskaper er kalt ut for å slukke brannen, sier Rostov-guvernør Vasilij Golubev på Telegram, og Telegram-kanalen Baza, som har nære forbindelser til russisk politi, sier et oljelager i Rostov har fått skader.

Natt til søndag angrep Russland på sin side Kyiv med ballistiske raketter for tredje gang denne måneden, opplyser militæradministrasjonen i den ukrainske hovedstaden.

Luftvernsystemene i og rundt hovedstaden ble aktivert, og foreløpige opplysninger tyder på at alle rakettene ble ødelagt da de nærmet seg byen.

Tredje angrep på Kyiv

– Dette er allerede det tredje ballistiske angrepet mot hovedstaden i august, med nøyaktig seks dagers mellomrom mellom hvert angrep, sier Serhij Popko på Telegram. Han leder militæradministrasjonen i Kyiv.

– Foreløpige opplysninger tyder på at russerne igjen, for tredje gang på rad, mest sannsynlig har brukt nordkoreanske raketter, sier Popko og legger til at det foreløpig ikke er meldt om menneskelige tap eller skader.

Han legger til at det ukrainske luftforsvaret også har ødelagt en rekke droner sendt fra russisk side. Reuters har ikke kunnet bekrefte hva slags raketter som ble skutt mot byen.

Søndag meldte Russland også at de har tatt enda en landsby under framrykkingen mot Pokrovsk i Ukraina. Det dreier seg om Svyrydonivka, 15 kilometer fra strategisk viktige Pokrovsk.

Lukasjenko med utfall mot Ukraina

I Ukrainas naboland Belarus sa president Aleksandr Lukasjenko at Ukraina har utplassert store styrker langs grensa.

følge Lukasjenko har Ukraina utplassert 120.000 soldater langs grensa mellom de to landene. Som svar sier han at de sender en tredel av landets militære styrker til grenseområdet.

– I lys av deres aggressive politikk styrker vi forsvaret langs hele grensa i tilfelle krig, sa han i et intervju med russisk TV. Forsvarsminister Viktor Khrenin sa fredag at det er stor risiko for ukrainske provokasjoner, og at situasjonen på grensa er spent.

Ukraina sier imidlertid at de ikke ser tegn til noen belarusisk styrkeoppbygging langs grensa.

Lukasjenko er nær alliert med Russlands president Vladimir Putin, men har forsøkt å holde seg utenfor krigen mellom Russland og Ukraina, selv om han lot russiske styrker bruke belarusisk territorium under invasjonen av Ukraina i februar 2022.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Les også