Oman ligger an til å bli første land i Gulfregionen som innfører personlig inntektsskatt. Et lovforslag er videresendt og det forteller at prosessen mot skattlegning av borgerne går videre.

Satser mellom fem og ni prosent

Den foreslåtte skatten er rettet mot høytlønnede. Statsborgere beskattes for netto inntekt over én million dollar og utenlandske statsborgere for lokale inntekter som overskrider 100.000 dollar.

De forventede skattesatsene vil ligge mellom fem og ni prosent for utenlandske statsborgere. For omanere foreslås en flat sats på fem prosent for inntekter over den angitte terskelen.

De nøyaktige satsene og ytterligere detaljer er fortsatt under utarbeidelse. Skatten forventes å bli innført fra januar 2025.

Frigjøring fra oljen

Personbeskatning av høytlønnede ble først nevnt i et notat fra finansdepartementet i 2020 da Oman hentet inn to milliarder dollar eksternt. Der het det at myndighetene har som mål å redusere avhengigheten av inntekter fra hydrokarboner ved å innføre en merverdiavgift på fem prosent, øke avkastningen fra statseide selskaper og skattlegge høye personinntekter.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.