Igjen er det funnet en skinnende rektangular «blokk» ute i naturen, denne gang på en fjellkjede i Nevada-ørkenen i nærheten av Las Vegas. Det virkelig myestiske er at disse monolittene har dukket opp på forskjellige steder i verden. Flere i USA, men også i Romania. Og de forsvinner.

De minner sterkt om monolitten som spiller en sentral rolle i Stanley Kubricks legendariske sci-fi-film 2001 En romodyssé.

Monolitten, som reflekterer ørkenmiljøet rundt seg, blir nå undersøkt av amerikanske myndigheter. Det var politiet i Las Vegas som fant monolitten etter en leteaksjon.

– Sjekk ut dette! skrev politiet på X, sammen med bilder av objektet.

Mystiske monolitter begynte å dukke opp rundt om i verden i 2020. Den første ble funnet i ørkenen i den amerikanske delstaten Utah. Etter det ble lignende objekter oppdaget i Nederland, Polen, Romania, Canada og Storbritannia.

Det er gjort flere forsøk å spore opprinnelsen til de rektangulære speilobjektene, men spørsmålet om hvem som har plassert dem, og hvorfor, er fortsatt ubesvart. (NTB)

UFO’er får stor oppmerksomhet i USA: Det er stadig registreringer av mystiske, uforklarlige fenomen. Men monolittene er fysiske objekter som lar seg fotografere. Hvordan kan de oppstå, hvordan kan de forsvinne?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.