NTB

Denne uken møtes 1200 fremtredende forskere fra en rekke land i Bodø. Det får Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til å slå alarm, melder NRK.

Nord universitet omtaler det som årets største forskningsbegivenhet i Arktis. Nå varsler PST at de vil ha tydelig tilstedeværelse under konferansen, og de ber deltakerne om å være årvåkne.

Urfolk, ambassadører, forskere, politikere og næringslivet skal kobles sammen for å diskutere temaer som klima, urfolk og internasjonal spenning.

PST antar at etterretningstjenester fra flere land vil være til stede under konferansen. Ikke bare Russland, men Kina, Iran og Nord-Korea kan tenkes å være på plass.

– De er ute etter veldig mange typer av informasjon. Alle temaene som er på denne konferansen, er av interesse. I tillegg til det er de interessert i deltakerne som er her, som sitter på kompetanse, og som enten besitter sensitiv informasjon eller vil komme til å gjøre det i fremtiden, sier Kjersti Helland, leder for PST i Nordland til NRK.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.