Fransesca Albanese, FNs spesialrapportør i de palestinske områdene, vil at det internasjonale samfunnet skal tvinge Israel til å følge Den internasjonale straffedomstolens pålegg om å stanse Rafah-offensiven.

– Medlemslandene må innføre sanksjoner, våpenembargo og suspendere diplomatiske/politiske forbindelser med Israel for å få en slutt på angrepet, skriver den italienske menneskerettsadvokaten.

Albanese foretar ingen konsekvensanalyse. En slik målrettet aksjon for å knekke Israel vil bringe «verdenssamfunnet» inn på siden til noen av verdens mest blodtørstige regimer, som Iran, som åpent går inn for å slette Israel fra kartet.

Norge, Irland og Spanias anerkjennelse av «Palestina» ble møtt med begeistring av Hamas. Det er denne linjen Albanese vil følge til målet er nådd. FN vil gå inn på siden til regimer og bevegelser som åpent går inn for folkemord.

Albanese har lenge markert seg som ekstrem. Hamas’ grumsomheter har ikke dempet hennes vilje til å straffe Israel.

Konklusjonen gir seg selv.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.