Hver eneste dag bringer innspill. I dag var det NAMMO som har levert ammunisjon brukt på Gaza-stripen. Mats Harlem var opprørt. Det er OK at Norge har suspendert de strenge reglene for våpeneksport når det gjelder Ukraina. Ukrainerne skal ha lov til å forsvare seg, men ikke jødene.

Men slik vil aldri norske medier fremstille det.

Vi hører hva vi hører og forstår.

Nyhetsmorgen stilte spørsmålet: Hvorfor er Trump så populær? Til å svare hadde Dagsnytt invitert Sofie Høgestøl, kjent som Venstre-politiker, medlem av Nobelkomiteen og førsteamanuensis ved institutt for offentlig rett ved UiO.

Høgestøl er ikke den verste. Hvorfor var Trump så populær? Fordi folk «følte» at de hadde bedre økonomi under Trump. Hun sa faktisk «følte». Han startet ingen kriger. Trump hadde forsøkt å bygge grensemuren, men ikke helt fått det til. Ingenting om hvorfor. At han ble nektet pengene av Kongressen og til slutt måtte ta dem av forsvarsbudsjettet.

Siden Trump vinner måtte NRK et stykke på vei rettferdiggjøre amerikanernes favoritt. Men ikke uten at han ble latterliggjort: Han hadde nettopp tapt en rettssak og vil måtte tilbringe mer tid i retten enn på valgkampturne.

Trump var et fenomen, men med mange handikap, forsto vi.

Ingenting om den politiske forfølgelsen. Ingenting om at rettssakene mot ham er skandalisert.

Lytterne får egentlig ikke vite noe som helst. De blir villedet.

Dette er standard i NRKs dekning av USA. Og NTBs. Det er ikke noe medie som gir en fremstilling av Trump som hans velgere vil kunne kjenne seg igjen i.

Bortsett fra Document.no.

Derfor: Vil du ha en objektiv fremstilling av amerikansk politikk skal du abonnere på Document.

Det er lenge til 5. november!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.