Hvis en dommer i Russland hadde bøtelagt en forretningsmann med 355 millioner dollar og beslaglagt virksomheten hans, ville ingen blitt overrasket. Men nå har det skjedd i New York. Riksadvokat Letitia James stilte til valg på et løfte om å gå etter Donald Trump. Ingenting var viktigere enn å knuse ham, fastslo hun. Dommeren, Arthur Engeron, har heller ikke lagt skjul på sitt hat til den tidligere presidenten.

Trump ble anklaget for å ha gitt falsk finansiell informasjon ved å overvurdere verdien av eiendommene hans. Ingen har imidlertid tapt penger på Trump, og det er dermed ingen ofre for den påståtte forbrytelsen. Bankene er fullt fornøyd med å ha lånt ham penger, som er tilbakebetalt i tide, og en regnskapsprofessor har vitnet i retten at det ikke er spor etter Trumps kontoer.

I tillegg til boten ga dommeren den tidligere presidenten forbud mot å drive virksomheten sin i New York i tre år. Det må nå overlates til kuratorer, som trolig vil sørge for at de ødelegger Trumps tidligere forretningsimperium.

Du kan ikke unnslippe å utfordre Deep State – den permanente makten som ikke kan styrtes i demokratiske valg. Sovjetunionen gjennomførte skueprosesser mot politiske motstandere med mål om å fraråde noen å stille opp mot regimet. De gjør det samme nå i de demokratisk styrte delene av USA. Demokratene snakker i det uendelige om behovet for å forsvare demokratiet, men bare tullinger kan tvile på at målet deres er å avskaffe demokratiet. Og hvis de ikke kan vinne i frie valg, kan de i det minste bruke domstolene for å kvitte seg med kritikerne.

New York har nå signalisert at man må være forsiktig med å rokke ved statens ettpartisystem.

Det har til fulle lyktes. Men hva med alle de andre selskapene i staten? Hvis den lett kan ilegge drakoniske bøter uten en forbrytelse og konfiskere virksomheten din, hvem kan føle seg trygg?

Og er det ikke bedre å forlate New York før New York kommer og spiser deg fordi du ikke tilstår Deep State?

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.