Hvis Trump ikke kan beseires politisk, kan hans fiender bruke rettsapparatet i stedet. Dommer Arthur Engoron i New York leverer varene. Foto: Mike Segar / Pool via AP / NTB.

Som nylig rapportert er Donald Trump dømt til å betale 355 millioner dollar, samtidig med at han ilegges forbud mot å drive virksomhet i New York i en periode på tre år. Men det viser seg nå at straffen i virkelig­heten er betydelig hardere. For overhodet å få rett til å anke dommen må Trump innbetale nesten en halv milliard dollar. Det er et nær uover­kommelig beløp selv for en milliardær.

I mellomtiden skal man huske at mens en eventuell ankesak pågår, er det i realiteten dommer Arthur Engeron og staten New Yorks offentlige anklager Letitia James som administrerer Trumps forretnings­imperium. James har åpent tilkjenne­gitt at planen hennes er å knuse Trump, så det er kun tåper som kan tvile på at hans virksom­heter vil bli sendt nedenom og hjem.

Siden hverken dommeren eller den anklageren har kunnet finne ofre for Trumps påståtte forbrytelser, har flere stilt spørsmål om hvem som egentlig skal ha pengene. Siden Trump ikke skylder noen noe, må vel boten gå til staten New York, som er hundre prosent kontrollert av den Demokratiske parti­maskinen, og det vil si at de mange millionene vil gå til å føre kampanjer mot Trump.

Mens Demokratiske kommentatorer er sprekke­ferdige av skadefryd, er det imidlertid et par konsekvenser av deres «lawfare» som de tydeligvis ikke har tenkt på.

Investorer vil naturligvis bemerke at det er høyst risikabelt å drive virksomhet i New York. Statens Demokratiske guvernør Kathy Hochul forsikrer at det kun er Donald Trump som har noe å frykte, og at alle andre kan slappe av.

Men hvor lenge? Hva vil det skje med dem som kommer på tvers av det Demokratiske partiets stadig mer rabiate politikk? Hva om virksomheten deres for eksempel nekter å agitere for trans­kjønnethet, normalisering av pedofili eller menns rett til å delta i kvinne­idrett? Eller hvis de ikke lar rasistiske hensyn råde i ansettelses­politikken sin? Nye ideologiske krav kommer hver dag.

Flere forutser nå at New York vil oppleve kapitalflukt til stater hvor det stadig finnes lov og orden, og hvor politiske aktører ikke plutselig kan konfiskere ens eiendom, idømme drakoniske bøter eller sette folk i fengsel på oppdiktede anklager.

Dessuten kommer det en annen langtids­virkning av det Demokratiske amokløpet, som Laura Ingraham har påpekt på Fox News: USA står allerede i en situasjon hvor halvparten av befolkningen anser de føderale institusjonene som redskaper for det Demokratiske partiets nasjonale komité (DNC). Og hvordan vil det gå med landets inter­nasjonale anseelse når utenlandske statsledere innser at institusjoner som FBI og CIA ikke er annet enn redskaper for Joe Bidens valgkamp?

Vestlige medier gleder seg over at hatobjektet deres nå er blitt satt i en ydmykende posisjon, for det målet har de drømt om siden 2015. Men vil de fortsette med det når det går opp for dem at hvis man først har ofret rettsstaten og tilranet seg statens institusjoner til politiske formål, så er det ingen vei tilbake? Der finnes kun én vei, og det er en akselererende radikalisering, inntil frihetens siste rester er klemt ut av livet.

Under enhver omstendighet vil det bli stadig vanskeligere å få de vestlige befolkningene til å akseptere fiksjonen om USA som frihetens og rettens bastion. Og det vil bli stadig lettere for allverdens tyranner å hevde at USA ikke er en tøddel bedre end dem selv.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.