Alexandria Ocasio-Cortez (D) frykter at tidligere president Donald Trump vil kaste henne i fengsel hvis han vinner valget i november.

Ocasio-Cortez (AOC) kom med uttalelsen da hun deltok i podcasten On with Kara Swisher. Breitbart News rapporterer.

– Det høres sprøtt ut, men det ville ikke overraske meg om denne fyren kastet meg i fengsel, sa hun.

– Han er helt fra vettet. Jeg mener, hele hans første kampanje handlet om å ‘sperre henne inne’. Dette er mottoet hans.

Ocasio-Cortez understreket at Trump vil «arrestere folk» hvis han blir valgt til president. AOC virker å overse totalt at det er under Bidens periode at rettsvesenet er brukt som våpen mot politiske motstandere, som Trump og hans tilhengere.

– Jeg tar ham på ordet når han sier at han kommer til å samle inn folk. Jeg tar ham på ordet når han truer journalister.

– Jeg føler at det vi så i hans første presidentperiode, var en amuse-bouche i forhold til hans intensjoner. Han har lært av sine feil med å utnevne fagfolk, og han kommer ikke til å gjøre den samme feilen neste gang.

AOC: Kristne reklamefilmer minner om fascisme

På spørsmål om Trump har en reell sjanse til å vinne i november, sa kongresskvinnen fra New York at hun tror Trump kan vinne mot Biden.

Dette vil utgjøre en stor trussel mot demokratiet, ifølge AOC, som følger opp Bidens syn om at et demokrati kun kan eksistere i en ettpartistat med Demokratene som det eneste partiet.

– Det er utvetydig at hvis Donald Trump vinner, står vi overfor en potensiell oppløsning av demokratiet i USA, og spørsmålet om hva som vil skje med meg eller Det demokratiske partiet er en vits sammenlignet med spørsmålet om hva som kommer til å skje med landet vårt.

Trump har tidligere antydet at han vil stå for en «gjengjeldelse». Under fjorårets CPAC-tale sa Trump følgende:

– I dag legger jeg til: Jeg er deres kriger. Jeg er deres rettferdighet. Og for dem som har blitt forurettet og forrådt: Jeg er deres gjengjeldelse.

Men dette er valgkampprat, og Trump klargjorde nylig i samtale med Sean Hannity at han heller ville samle nasjonen.

– For det første tar de feil. Det må ta slutt, for ellers kommer vi ikke til å ha noe land.

– Når dette valget er over, basert på hva de har gjort, ville jeg ha all rett til å gå etter dem, og det er lett, for det er Joe Biden, og du ser all kriminaliteten, alle pengene som går inn i familien og ham, alle disse pengene fra Kina, fra Russland, fra Ukraina.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.