asgeraamund.dk

Omtrent halvparten av de amerikanske velgerne støtter Donald Trump og drømmer om de gode gamle dager med Trump ved roret, da det var orden i økonomien, lov og orden i samfunnet og relativ fred i verden. Den andre halvparten er begeistret for president Bidens pågående omforming av det amerikanske samfunnet fra en demokratisk rettsstat til en sentralstyrt velferdsstat, også kjent som «managed democracy».

I øystaten Singapore har det utviklet seg en styreform som riktignok har et parlament, men der grunnloven gir PAP (Peoples Action Party) en spesiell parlamentarisk posisjon som sikrer partiet permanent makt til å styre landet. Singapores styrte demokrati ble forbilde for det moderne Kina, Russland under Putin og Tyrkia under Erdogan. Og nå også USA under Biden.

USAs overgang fra en folkestat til et styrt demokrati har vært smertefull for amerikanske arbeidere og pensjonister, som lider under høy inflasjon, galopperende kriminalitet og innskrenket ytringsfrihet. Joe Biden og Det demokratiske partiet kan ikke være sikre på at selv deres formidable propagandamaskin kombinert med deres politiske jerngrep om medier og samfunn vil sikre dem seieren i presidentvalget i november.

Demokratene har derfor utviklet et sett med planer som garanterer den senile og hjelpeløse Biden fire nye år i Det hvite hus, eller rettere sagt i en solstol på en solfylt strand der han helst vil sitte med solbriller og iskrem.

Demokratene har diskret under Trump og åpenlyst under Biden gjennomført en sammenslåing og konsolidering av rettsvesenet, politiet, mediene, utdanningssektoren og militæret, som nå fremstår som et maktindustrielt kompleks kontrollert av Det demokratiske partiet.

Det konsoliderte statsapparatet er nå så sterkt at Demokratene har vært i stand til å lansere et sett med planer som ikke bare skal sikre seier i valget i november, men også fullstendig fjerning av Donald Trump som kandidat.

Det amerikanske justisdepartementet har orkestrert 91 tiltalepunkter mot Trump som enten vil sende ham i fengsel eller skandalisere ham så til de grader at selv konservative velgere vender ham ryggen.

Ingen i USA er i tvil om at dersom Trump ikke hadde stilt til valg, ville det ikke ha vært en eneste sak mot ham. Aksjonen ville ikke vært mulig i den tidligere rettsstaten, men etter systemskiftet til en forvalterstat kan den gjennomføres uten protester og kritikk fra mediene, som nå er en del av maktapparatet.

Det er egentlig ingenting som tilsier at Demokratene bruker totalitære metoder. For det første fordi de nå har makten, muligheten og motivet. For det andre fordi Bidens styre har vært en ubrutt rekke av tragedier og katastrofer for det amerikanske folk.

På bare fire år har USAs universiteter i verdensklasse blitt forvandlet til «woke»-propagandasentre som diskriminerer hvite studenter (fordi de er hvite) og asiater (fordi de er for flinke). I stedet tas studenter opp på grunnlag av hudfarge og seksuell identitet. Opptakskriteriene fravikes, kursinnholdet utvannes, alle består og kastes ut i samfunnet som ubrukelige idioter.

Kriminaliteten sprer seg ukontrollert i amerikanske byer. Kriminalitet eksisterer ikke lenger som begrep, men blir av domstolene sett på som en sosial konstruksjon der tyveri, vold og drap er samfunnets feil. Kriminelle blir ikke sendt i fengsel, men tilbake på gata for å begå nye lovbrudd.

I løpet av Bidens presidentperiode har mer enn 10 millioner migranter krysset den ubevoktede grensen til Mexico. Ingen kontroll av identitet og papirer. Cuba og latinamerikanske land tømmer fengslene sine og sender kriminelle videre inn i USA. Giftige stoffer flommer inn i landet og dreper 100.000 amerikanere hvert år. Det er tabu å snakke om ulovlig migrasjon. Det gjør deg til rasist. En elev på en videregående skole i North Carolina har nettopp blitt utvist fra skolen sin fordi han brukte uttrykket «illegal utlending». Den korrekte betegnelsen er «papirløs migrant», ifølge high school.

I det amerikanske militæret blir kompetanse og militære ferdigheter tilsidesatt til fordel for kjønnsidentitet, rase og de rette meningene som avgjør karrierer og forfremmelser. Offiserer og menn flykter fra forsvaret, som har en akutt mangel på 40.000 mann. Biden beordret de amerikanske væpnede styrkene til å forlate Afghanistan i kaos og med halen mellom beina. De etterlot seg avansert militært utstyr, fly, stridsvogner og helikoptre til en verdi av 85 milliarder dollar, godsaker som Taliban nå selger til høystbydende skurkestater og terrorister.

President Biden kjemper nådeløst mot produksjon og utvinning av fossilt brensel. USA, som en gang var selvforsynt med olje og gass, er nå avhengig av import fra diktaturer som Venezuela og Saudi-Arabia. Den grønne omstillingen har utløst en voldsom inflasjon som har doblet prisene på mange matvarer, byggematerialer og ikke minst bensin. En økonomisk katastrofe for den amerikanske arbeideren, som ofte har lang reisevei til jobben. Til gjengjeld strømmer subsidier og overføringer ut av statskassen. Seddelpressen går døgnet rundt, og hver tredje måned øker utenlandsgjelden med tusen milliarder dollar.

Det kan man ikke vinne et valg på, med mindre man har ordnet opp i det på forhånd. Og det har man så. Donald Trump må vinke farvel til en ny periode i Det hvite hus. Men han er jo kjent for å elske kampen like mye som seieren. Så la oss håpe han har det gøy så lenge det varer.

 

Asger Aamund

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.