En 15 år gammel gutt må i voksenfengsel, fordi det ikke er plass på noen av varetektsfengslene for barn i Norge.

Det er totalt åtte plasser i hele Norge for barn under 18 år som varetektsfengsles. De er ved Bjørgvin fengsel i Bergen og i Romerike Fengsel på Eidsvoll.

Alle disse åtte plassene er nå fulle, skriver NRK.

Den 15 år gamle gutten er den tredje politiet får tak i etter knivstikkingen på Grønland tidligere denne uken. I en slåsskamp mellom fem til ti personer ble en mann sent i tenårene knivstukket.

Enda en 15-åring pågrepet etter knivstikking på Grønland

– Det er uheldig at gutten ikke får plass ved et ungdomsfengsel. Det hadde vært det beste for ham, sier politiadvokat Hanna Kaplon.

I tillegg til å være ille for gutten, mener politiet at det også gjør deres arbeid mer krevende fordi de får mindre tid til å jobbe på.

– I og med at politiet har fått medhold i en uke, så betyr det at retten vektlegger belastningen det er for gutten å sitte i dette fengslet, sier Kaplon.

Hun vil ikke spekulere i om grunnen til at de kun fikk medhold i én ukes varetektsfengsling er fordi ungdomsfengslene er fulle og gutten skal slippe å sitte i voksenfengsel for lenge. Men hun legger ikke skjul på at det kan ha spilt en rolle.

Hva slags etnisitet denne 15 år gamle gutten, eller alle de andre innsatte i ungdomsfengslene i Norge har, opplyses det ingenting om.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.