I 1973 publiserte den franske forfatteren Jean Raspail boka Le Camp des Saints, en dystopisk roman om masseinnvandring til Europa. Denne boka er gradvis blitt en moderne klassiker, kjent under tittelen The Camp of the Saints i engelsk oversettelse og De helliges leir i norsk oversettelse.

Den polske konservative journalisten Tomasz Łysiak skriver i Remix News at advarslene Raspail kom med i sin roman, nå er blitt Europas virkelighet, 50 år seinere.

Strømmen av muslimske og afrikanske illegale migranter til øyer som Lampedusa visker ut skillet mellom fiksjon og moderne virkelighet, mener Łysiak.

Tyskland og Frankrike har en tendens til å sette dagsordenen for innvandringsspørsmålet i EU. Nå øker igjen trykket fra illegale migranter på vei mot Europa.

I mellomtida har en film med tittelen «Green Border» skapt kontrovers i Polen, ved å fremstille polske grensevakter som hensynsløse håndhevere for en kvasi-fascistisk regjering.

Tomasz Łysiak anbefaler alle som liker denne filmen å dra til Napoli. Gå av toget som ankommer Napoli Centrale og gå et stykke mot Forcella-distriktet, blant bodene, gatene og smugene fylt med migranter fra Afrika og Midtøsten. Han foreslår også å reise til en italiensk by med en betydelig innvandrerbefolkning og la datteren lufte hunden om kvelden. Tross alt er det normalt for et barn å kunne gå ut om kvelden med en hund på en spasertur i byparken, ikke sant?

Det samme i Roma. Łysiak anbefaler å velge et hotell i nærheten av Stazione Termini og gå tilbake på kvelden rundt stasjonen eller for eksempel i nærheten av Piazza Porta Maggiore. Bare som turist. Etter å ha gjort dette kan du snakke om innvandring.

Bilder fra den sørlige italienske øya Lampedusa, hvor ulovlige innvandrere fra Midtøsten og Afrika ankommer i overfylte båter, har skremt mange mennesker over hele Europa. En undersøkelse rapportert av italienske La Stampa fant at seks av ti italienere mener at regjeringens svar er utilstrekkelig, og 75 prosent er bekymret for båtankomstene til Lampedusa.

Internt står den italienske regjeringen overfor splittelser. Tilhengere har Matteo Salvini kritisert statsminister Giorgia Meloni for den nåværende situasjonen, og bemerket at under Salvinis embetsperiode hadde migrant-ankomstene blitt begrenset.

Avisen Corriere della Sera har tidligere avslørt ubehagelige sannheter. En undercover politimann tilbrakte litt tid på et av skipene som eies av tyske frivillige organisasjoner. Han så selv at det pågikk betydelig menneskesmugling, hvor kriminelle aktivt samarbeidet med «hjelpende» europeiske aktivister.

Den europeiske innvandringspolitikken, spesielt Tysklands åpen-dør-tilnærming, har bare forsterket tilstrømningen av illegale migranter til Europa, hevder Tomasz Łysiak. Han mener at det som nå hender i Europa, ligner ubehagelig mye på det Jean Raspail skisserte i sin roman for et halvt århundre siden.

De helliges leir beskriver hvordan europeere forholder seg passivt, svakt og ubesluttsomt mens store mengder illegale migranter ankommer kontinentet i båter. Noen av dem ønsker til og med inntrengerne velkommen. Er dette egentlig så forskjellig fra det som skjer i virkeligheten nå? spør Łysiak.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.