Det er igjen registrert pirater i europeiske farvann. Et lasteskip på vei fra Tyrkia til Frankrike ble kapret av blindpassasjerer utenfor kysten av Italia fredag. 

15 migranter hadde skjult seg ombord. Da de ble oppdaget angrep de besetningen med kniver, hvilket tvang italienske myndigheter til å iverksette en redningsaksjon ved hjelp av to helikoptre fra marinen.

Hendelsen ble utløst efter at besetningsmedlemmer oppdaget migrantene som hadde gjemt seg ombord på fartøyet. Det italienske forsvarsdepartementet har så langt ikke offentliggjort detaljer om nasjonaliteten til mennene. 

Illegale innvandrere

Fartøyet var et tyrkiskregistrert lasteskip ved navn Galata Seaways som fraktet biler fra Tyrkia til havnebyen Sete i Syd-Frankrike. Migrantene antas å ha forsøkt å komme illegalt inn i Europa – hvilket vi ser en del eksempler på i disse dager. 

Italia kjemper mot en massiv tilstrømning av migranter som ankommer med båt fra Midtøsten og Vest-Afrika.

Ifølge media forsøkte migrantene å ta medlemmer av besetningen som gisler før myndighetene ble alarmert. Den italienske marine reagerte umiddelbart med spesialstyrker som opplevde liten motstand da de tok kontroll over lasteskipet og bragte det til havn i Napoli.

Risikerer tyve år

Mennene skal så langt ikke være formelt siktet. Sjørøveri har en strafferamme på opptil tyve års fengsel i italiensk lovgivning.

Hvorfor snakker ingen om islam og slaveri?

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.