Flere tusen mennesker protesterte mot olje- og gassindustrien sammen med klimaprinsessen Greta Thunberg i Stockholm fredag.

Demonstrantene var i stor grad unge, men også noen eldre mennesker deltok. Demonstrantene marsjerte fra Mynttorget nær Sveriges riksdag til en scene. Der ble det holdt taler og musikalske innslag.

Thunberg hevder at rundt 5000 mennesker hadde deltatt i demonstrasjonen, men det er foreløpig ingen kommet noen offisielle anslag fra politiet.

– Vi er ustoppelige, en annen verden er mulig!, skrev Thunberg på X/Twitter.

Protestene dreide seg om bruken av fossilt brennsrl, men var også rettet mot den konservative svenske regjeringen, som denne uken la fram et budsjettforslag som ifølge nyhetsbyrået TT vil øke Sveriges CO2-utslipp de neste årene.

På plakatene til demonstrantene sto det People before profit, uten noen forklaring hvordan mennesker skal overleve i en sivilisasjon som ikke produserer noe av verdi.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.