Foto: Bensinupproret 2.0 / Facebook.

Sverige ser ut til å ha fått sin egen variant av de gule vestene i form av en aksjonsgruppe ved navn Bensinupproret 2.0, som arrangerer demonstrasjoner forskjellige steder i landet. I Stockholm den 31. mai gikk flere hundre demonstranter i opptog.

Opprøret går ut på å kreve lavere prisen på bensin og annet drivstoff, slik det også var i starten for de gule vestene i Frankrike. «Nå har vi fått nok», lyder slagordet på gruppens grafiske profil.

Bensinopprørets sider på Facebook har på kort tid fått hele 665.000 følgere, og etter bildene å dømme er gruppens demonstrasjoner ikke ledsaget av skadeverk.

Det er ikke akseptabelt at 60 prosent av bensinprisen utgjøres av skatter og avgifter til staten, mener protestens initiativtager Peder Blohm Bokenheim.

Akkurat som i Frankrike finnes det også i Sverige et skille mellom by og land, der folk utenfor store bysentra føler seg tilsidesatt og oversett.

Hva i all verden skal Greta Thunberg si til dette?

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.