Macron ser mer dradd ut. Han er blitt tynnere. Problemene tar på. Populariteten ligger på 24 prosent.

Donald Trump tar igjen med Emmanuel Macron, for alle hans utspill mot USA. Med «gule vester» har Trump nok å ta av. Trump kan gni det inn.

USAs president Donald Trump mener demonstrasjonene i Frankrike viser at landets befolkning ikke er fornøyde med hvordan Parisavtalen rammer dem.

Lørdag deltok 31.000 mennesker i demonstrasjoner rundt om i hele Frankrike. Protestene, ledet av bevegelsen De gule vestene, var i utgangspunktet mot nok en økning i drivstoffavgiftene, men de har senere utviklet seg til å bli en bredere bølge av misnøye mot president Emmanuel Macron.

Trump knytter på sin side protestene til Parisavtalen, som han trakk USA fra i 2017.

– Parisavtalen fungerer ikke så veldig bra for Paris, protester og opptøyer over hele Frankrike, skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

– Folk vil ikke betale store pengesummer, mye av det til land fra den tredje verden (som regjeres på tvilsomt vis), for å kanskje beskytte miljøet. De roper «vi vil ha Trump!». Elsker Frankrike, skriver han videre.

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂