Greta Thunberg taler ved Climate Action Summit i FN-bygningen i New York. Foto: Carlo Allegri /Reuters /scanpix

En privatperson har sendt bekymringsmelding om Greta Thunberg til barnevernet i Kungsholmen bydelsforvaltning i Stockholm. Bydelen har plikt til vurdere meldingen innen 24 timer.

Privatpersonen har publisert en skjermdump av bekymringsmeldingen på Twitter. «Vi har en skyldighet att bedöma inom 24 timmar», opplyser enheten för barnomsorg i bydelen til Samhällsnytt.

Fra Gretas tordentale. Foto: Justin Lane / EPA / scanpix

Siden Greta Thunberg startet sin karriere som klimaguru for vel et år siden har mange uttrykt bekymring over at den unge jenta kan ha blitt brukt av sin mor og pr-rådgivere i en kampanje.

At 16-årige Greta ikke har det bra og løper risiko for alvorlig skade som følge av dette, er påpekt av flere – deriblant partiet Medborgerlig Samlings leder Ilan Sadé:

När stora delar av vuxenvärlden och etablerade media deltar i masspsykosen kring Greta Thunberg – som helt uppenbart inte har det så bra – är det så att man måste nypa sig i armen. Är detta sant? Vad håller ni på med? Det här är inte sunt.

Tirsdag har en privatperson publisert bilder på Twitter av en bekymringsmelding om Greta Thunberg. Ifølge personen skal meldingen være sendt til Kungsholmens socialkontor i Stockholm. Vedkommende har også publisert en skjermdump av en epost med et vedlegg som heter «Orosanmälan_Greta». Eposten skal ha blitt sendt til bydelsforvaltningen tirsdag morgen:

Samhällsnytt har snakket med barnevernstjenesten i Kungsholmen, som henviser til taushetsplikten og opplyser at man hverken kan bekrefte eller avkrefte at man har mottatt bekymringsmeldingen.

På generelt grunnlag opplyser bydelen at man har plikt til å behandle meldingen innen 24 timer og vurdere om det er grunnlag for strakstiltak. Slike tiltak kan for eksempel være å overta ansvaret for barnet og plassere vedkommende i fosterhjem.

I kommentarfeltet får melderen både ris og ros. En del skriver at det var bra gjort:

Samhällsnytt har forsøkt å komme i kontakt med personen som har sendt bekymringsmeldingen, uten hell.

Under et klipp av talen Greta Thunberg holdt i FN mandag:
 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.