Det er nå bekreftet at Sound of Freedom kommer på kino til Norge den 27. oktober. Filmen har skapt store kontroverser og diskusjoner i alle land hvor den har blitt lansert, men publikum har strømmet til kinosalene.

Det er Finnmark Productions Norway som har kontaktet Document med informasjon om at filmen kommer i norske kinosaler. Filmen handler om trafficking og bruk av barn som sexslaver, og er meget aktuell i en tid hvor USAs regjering fremstår som historiens største hallik.

– Personlig ønsker vi å spre ordet om denne filmen da vi føler at budskapet er så viktig. Vi har derfor blitt bedt av den norske lisensinnehaveren / distributøren til å være pressekontakt, så hvis dere har noen spørsmål eller ønsker å ta en samtale om filmen og dens lansering i Norge, så står vi tilgjengelige på både e-post og telefon, skriver Espen Larsson, som er medeier og kreativ leder i Finnmark Productions.

Sound of Freedom er en av verdens mest suksessfulle uavhengige filmer, og tjente inn hele 40 millioner dollar på kun seks dager. Hovedrollen spilles av den kjente skuespilleren Jim Caviezel, som blant annet spilte hovedrollen i filmen The Passion of Christ av Mel Gibson.

Dette er mer enn bare en film for meg. Det er en fortelling om mot, tro og kampen for uskyldige liv. Jeg er stolt av å ha vært en del av denne bevegelsen, sier Caviezel.

Mens kritikere fra liberal media kan være skeptiske til Jim Caviezel’s tidligere roller og påstander, har den erfarne skuespilleren fått bred støtte i konservative kretser. Mange ser på hans forrige arbeid som et tegn på ekte engasjement for filmens budskap.

Flere kjente konservative har uttrykt som begeistring for filmen, deriblant Donald Trump, Jordan Peterson og Ben Shapiro.

Såkalte venstreliberale medier er ikke like begeistret. Woke-elitens bibel The Guardian mener filmen er rettet mot tilhengere av QAnon, som om sexhandel og pedofili ikke er en skremmende realitet. Dette har Document omtalt tidligere.

Venstrevridde medier i USA som angriper filmen «Sound of Freedom» har én ting til felles

Rolling Stone peker i samme retning, og mener filmen er en superheltfilm tilpasset fedre med mark i hjernen.

Det har vært flere kontroverser under visning av filmen på amerikanske kinoer, som ventilasjonsanlegg som plutselig slutter å fungere, og flere falske brannalarmer.

Sound of Freedom var ferdig produsert allerede i 2018. Mange mener at forsinkelsen i utgivelsen har gjort filmens temaer enda mer relevante, spesielt med økende fokus på grensesikkerhet og menneskehandel.

Trailer:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.