«Skuespilleren» er tiltalt for vold, grov vold og flere tilfeller av trusler. Han er domfelt flere ganger, sist til fem års fengsel. Bildet viser skuespilleren under innspillingen av en scene til filmen han spiller hovedrollen i. (Skjermdump, NRK)

En skuespiller møter onsdag i retten tiltalt for grov vold mot en mann, samt trusler mot fengselsansatte og vold mot en medinnsatt. Statsadvokaten vurderer å kreve forvaring.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for det alvorligste punktet i tiltalen, sier tiltaltes forsvarer, Petter Bonde, til Document.

26-åringen er tidligere omtalt som «skuespiller» fordi han har hatt en hovedrolle i en norsk spillefilm, samt spilt i en tv-serie NRK sendte i 2017.

Det er en notorisk kriminell med flere voldsdommer mot seg som onsdag møter i Oslo tingrett.

Fem års fengsel

I fjor sommer ble han dømt til fem års fengsel for 16 forskjellige forhold. I tillegg til grov vold mot eksen og hallikvirksomhet ble skuespilleren dømt for å ha truet og slått en tidligere eliteserietrener i fotball for å presse ham for 100.000 kroner.

Han ble også dømt til å betale over 1,5 millioner kroner i erstatning til de to kvinnene han prostituerte, samt inndragning av over en halv million kroner han hadde tjent på kriminell virksomhet.

I 2018 ble han dømt til 13 måneders fengsel for blant annet vold og trusler mot flere fengselsbetjenter.

I 2013 ble han dømt i den mye omtalte sexfelle-saken, hvor han sammen med blant andre en tidligere Frøken Norge-deltaker presset flere menn for penger etter at kvinnene hadde lurt dem med til en leilighet med løfte om sex.

Statsadvokat Kristin Røhne ved Oslo statsadvokatembete bekrefter at det er tatt forbehold om forvaring i tiltalen.

– Det er jo en historikk her, sier Røhne, og viser til at 26-åringen har flere tidligere dommer for vold.

26-åringens forsvarer har ikke forståelse for at forvaring er et tema.

– Det er ikke grunnlag for forvaring, sier Petter Bonde.

– Overfall mot en forsvarsløs person

Voldsepisoden skal ha funnet sted 28. august 2018 i tiltaltes egen leilighet på fasjonable Tjuvholmen i Oslo. Offeret skal være en bekjent av tiltalte.

Ifølge tiltalen «slo, kneet og sparket han [N.N.] gjentatte ganger i hodet og på overkropp, blant annet mens [N.N.] lå på gulvet og var ute av stand til å forsvare seg. [N.N.] ble på grunn av dette påført hevelser og skrubbsår i ansiktet og overkroppen».

Skuespilleren er tiltalt for grov kroppskrenkelse med en strafferamme på seks år. Fra tiltalen:

Kroppskrenkelsen er grov fordi det særlig legges vekt på at den har skjedd uten foranledning, har karakter av overfall, er begått mot en forsvarløs person og har karakter av mishandling.

Trusler og vold

I tillegg er 26-åringen tiltalt for trusler og vold mot fem fengselsansatte og en medinsatt.

30. desember 2018 i Halden fengsel dyttet og spyttet han på to kvinnelige fengselsbetjenter slik at de fikk spytt i munnen.

1. mars 2019 i Romerrike fengsel da han skulle flyttes til en annen celle «kastet han en snusboks i halsen på fengselsbetjent [N.N.], og kalte fengselsbetjent [N.N.] for ‘morrapuler’ eller lignende.»

29. desember 2018 i Halden fengsel «truet han fengselsbetjent [N.N.] ved blant annet å uttale; ‘hvis det skulle skje noe eller lignende, skulle betjentene være sikre på at han klarte å ta med seg et par betjenter i samme slengen’ hvorpå han fulgte opp med å si at dette ikke var en trussel men en konsekvens, eller lignende.»

21. desember 2018 i Halden fengsel «slo han medinnsatt [N.N.] i ansiktet to ganger, slik at han begynte å blø fra venstre øye.»

Advokat Petter Bonde sier at hans klient erkjenner straffskyld for flere av disse punktene.

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

 

 Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.