Høyre-leder Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes forteller om et enormt medietrykk rundt saken om hans aksjehandler. – En tøff tid for hele familien vår, sier han til TV 2.

Etter at saken om aksjehandlene til Sindre Finnes, Erna Solberg ektemann, kom opp i offentligheten for kort tid siden, har den vært et hovedtema i mediene daglig.

Det har satt sine spor hos hovedpersonene selv. Nå beretter Sindre Finnes om hvordan han opplever situasjonen.

NTB melder om saken.

– Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres, sier Finnes til kringkasteren.

Han gjentar at han er lei seg for at han har satt sin hustru, Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg,  i en vanskelig situasjon:

– Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår, og vil gjerne gjenta at jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen, sier han.

Uttalelsen kommer etter at det fredag ble kjent at Finnes gjorde 3650 aksjehandler mens Solberg var statsminister i perioden 2013–2021.

Flere av aksjehandlene gjorde Solberg inhabil i saker som regjeringen hennes behandlet.

Sindre Finnes skal ha tjent gode penger gjennom heldig timing av en del av disse handlene som ble gjort, noe Document har omtalt. Se under.

Det er nå et åpent spørsmål om denne saken vil få noen følger for Erna Solbergs videre virke i norsk politikk. Selv har hun tidligere erklært at hun tar sikte på en tredje periode som statsminister i Norge, fra valget i 2025.

Les også: 

E24: Finnes kjøpte tusenvis av Hydro-aksjer to dager før stor nyhet

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.