Høyre-leder Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, sier han ikke har vært ærlig om sine aksjekjøp. Saken omkring tidligere statsminister Solberg vokser seg stadig større.

Etter at habilitetsskandalene i senere tid har stått i kø på rødgrønn side i poltikken, er det nå de borgerlige og Høyres tur til å havne på grillen.

Som i Huitfeldt-saken er det politikerens ektefelle som har forårsaket det hele.

Det dreier seg igjen om  aksjehandler, og nå handler det om ingen ringere enn statsminister Erna Solberg hennes mann Sindre Finnes. Document omtalte saken i et par artikler tidligere fredag, se under.

Nå er det kommet nye uttalelser fra Sindre Finnes, opplyser NTB:

– Jeg er svært lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen. Jeg har ikke vært ærlig, verken overfor henne eller Statsministerens kontor. Det beklager jeg dypt, sier Finnes til E24.

Bakgrunnen for saken er Finnes’ aksjehandel der han gjorde 3600 handler i perioden mens kona satt som statsminister. Høyre-lederen offentliggjorde fredag informasjon om aksjehandler ektemannen gjorde i denne perioden.

– Jeg har gjort alvorlige feil som har gjort det umulig for Erna å vurdere sin habilitet da hun var statsminister. Etter at hun gikk av som statsminister har jeg også gitt både henne og pressen feilaktig informasjon om mine aksjehandler, opplyser Finnes.

Han sier han er innforstått med at konsekvensene blir at han ikke kan handle med aksjer, men må plassere sparepengene sine i fond eller på sparekonto dersom Solberg blir statsminister igjen i 2025. Mange vil mene at sjansen for at det siste skjer, kan påvirkes av dette.

Høyre-lederen holdt fredag en pressekonferanse hvor hun sa at omfanget av ektemannens aksjehandel gjorde henne inhabil i flere saker som statsminister. Hun var imidlertid tydelig på at han aldri hadde innsideinformasjon.

– Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det i en familie og i et ekteskap. Det gjør vond for meg å være så hard mot Sindre som det jeg er i dag. Men fordi vi er gift og har felles økonomi, så har handlingene han har gjort, direkte påvirkning på hvordan jeg kan utøve mine oppgaver som politiker, sa en tydelig preget Solberg pressekonferansen.

Les også: 

Erna om sin egen mann: – Et grovt tillitsbrudd

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.