Erna Solberg gikk voldsomt ut mot sin egen ektemann Sindre Finnes fredag og sa at hans aksjehandel var et grovt tillitsbrudd. Hun sier regelrett at ektemannen har ført henne bak lyset.

– Han har drevet med omfattende, kortsiktig aksjehandel, til tross for at han har visst at han ikke skulle gjøre det, sa Solberg på en pressekonferanse fredag.

Han informerte ikke kona eller Statsministerens kontor da hun var statsminister, og heller ikke i ettertid.

– Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre som jeg er i dag, sa en tydelig preget Solberg. (NTB)

Dette må være en av de mest dramatiske og brutale fordømmelser noen statsminister har kommet med av sine nærmeste. At det er hennes egen ektemann, gjør situasjonen ekstraordinær.

Nå kommer fakta på bordet. Sindre Finnes har gjennomført 3600 aksjehandler mens kona var statsminister. Det er et høyt tall. Finnes har drevet såkalt daytrading, solgt og kjøpt hver eneste dag. Det krever mye oppmerksomhet å drive handel på et slikt nivå.

Høyre gikk fredag ut med listen over aksjehandlene. Partiet tar forbehold om at det kan ha skjedd feil i sammenstillingen av data, men oversikten viser omfattende tradingvirksomhet.

I snitt gjorde Finnes 1,25 aksjehandler om dagen i de 2919 dagene Solberg var statsminister.

Blant selskapene Finnes har handlet mest i, er hydrogenselskapet Nel, Norsk Hydro, bompengeselskapet Q Free og Hexagon Composites. (NTB)

Sindre Finnes skal ha tjent 1,8 millioner kroner på aksjespekulasjonene, ifølge NRK.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.