NTB

Statsministerens kontor (SMK) frigir ikke dokumenter om Erna Solbergs habilitet i forbindelse med ektemannens aksjehandler.

Mens Erna Solberg (H) var statsminister fra 2013 til 2021, drev ektemannen med aksjehandel i flere store norske selskaper.

VG
har bedt om innsyn i alle habilitetsvurderinger som ble gjort av Erna Solberg i forbindelse med ektemannens kjøp og salg av aksjer.

I et brev til avisen har SMK besluttet å hemmeligholde disse dokumentene. Det skal blant annet dreie seg om interne saksdokumenter og intern korrespondanse mellom ansatte.

SMK skriver i sin begrunnelse at hensynet til å ivareta en åpen og fri dialog i den interne saksbehandlingen veier tyngre enn hensynet til offentlighet.

Det har tidligere blitt avslørt hvordan Erna Solbergs ektemann drev omfattende aksjehandel i flere norske selskaper mens Solberg var statsminister.

Ifølge E24
skal Finnes blant annet ha handlet aksjer i selskapet Nekkar 72 ganger og i Kongsberg Gruppen tolv ganger på elleve dager.

I forkant av Solbergs tiltredelse som statsminister fikk Finnes beskjed fra SMK om at omfattende aksjehandel ville føre til utfordringer for statsministeren, skriver VG.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.