Statsministerens kontor (SMK) gjorde i 2013 Erna Solberg oppmerksom på at det var ni selskaper som Sindre Finnes eide aksjer i hvor hun kunne være inhabil.

Dette melder E24, som har fått innsyn i et dokument med «inhabilitet» i tittelen, som SMK beskriver som saksområder «vi er oppmerksomme på og hvor det p.t. ikke er oppnevnt settestatsråd». Ni selskaper listes opp:

Q-Free, Kongsberg Automotive, Marine Harvest (i dag kalt Mowi), Wilh. Wilhelmsen, TTS Group (nå Nekkar, journ.anm.), Gjensidige Forsikring, Seadrill, Nordic Mining og Norsk Hydro.

Om disse selskapene skriver SMK følgende: «Sjekk hvis konkrete saker», ifølge E24.

Finnes gjennomførte over 3000 aksjehandler mens Solberg var statsminister. Finnes har innrømmet at han ikke var ærlig overfor ektefellen, og Solberg har innrømmet at hun har vært inhabil i noen saker som statsminister.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen knyttet til dette dokumentet, men har foreløpig ikke fått svar. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.