Sindre Finnes kjøpte og solgte aksjer mens hans kone Erna Solberg (H) var statsminister.

Blant de rundt 20 selskapene Finnes eide eller handlet aksjer i, var laksegiganten Mowi, samt våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen, skriver E24.

Finnes selv vil ikke svare på spørsmål som han mener handler om habiliteten til Solberg, og ber om at media henvender seg til Høyre-lederen om dette.

Solbergs rådgiver og pressesjef i Høyre, Cato Husabø Fossen, sier følgende:

– Da Erna tiltrådte som statsminister i 2013, hadde Sindre Finnes et eget møte med embetsverket på Statsministerens kontor hvor han fikk orienteringer om aksjehandel. Formålet var blant annet at kontoret skulle kunne bistå med vurderinger av Erna Solbergs habilitet.

Han påpeker også på at Solberg i sin tid som statsminister meldte seg inhabil i flere ulike saker.

– Vi er ikke kjent med noen saker hvor hun var inhabil på grunn av Sindre Finnes’ aksjeeierskap, sier pressesjefen.

Tidligere i sommer måtte Ola Borten Moe (Sp) gå av som statsråd da det ble kjent at han har vært inhabil og kjøpt aksjer. I tillegg har Anette Trettebergstuen (Ap) måttet trekke seg som kulturminister på grunn av inhabilitet da hun utnevnte venner til flere styreverv.

Onsdag kunngjorde utenriksminister Anniken Huitfeldt at hun har vært inhabil uten å vite om det på grunnlag av mannens aksjehandel.

Det har også kommet fram at Tonje Brenna (Ap) var inhabil ved å utnevne en venn til styreverv i Wergelandsenteret, en stiftelse som i stor grad finansieres av Kunnskapsdepartementet.

Både Brenna og Huitfeldt har fått lov til å fortsette i regjeringen.

 

Kjøp bøker fra Document!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.