Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, handlet Hydro-aksjer to ganger mens hun hadde innsideinformasjon om selskapet.

Solberg har tidligere innrømmet at hun kan ha vært inhabil under aksjehandelen til Sindre Finnes, men har hele tiden hevdet at ektemannen ikke fikk ta del i denne informasjonen. Økokrim så heller ikke noen grunn til å åpne etterforskning.

Ifølge E24 handlet Finnes Hydro-aksjer to ganger hvor solberg hadde innsideinformasjon om selskapet. I tillegg gjennomførte han også 19 handler samtidig som Solberg hadde «forretningssensitiv informasjon» om Hydro.

Tidligere Høyre-ordfører mener Solberg bør gå av

Solberg skriver i en uttalelse til E24 at hun står ved at hun aldri har gitt innsideinformasjon til Finnes.

– Jeg sa også 15. september i fjor at jeg var helt sikker på at jeg aldri har gitt innsideinformasjon til Sindre. Det står jeg fortsatt ved og jeg viser til at Økokrim, etter grundige undersøkelser, ikke fant noen holdepunkter for at det hadde forekommet innsidehandel, skriver Solberg.

Sindre Finnes har ikke besvart henvendelsene fra E24.

Tidligere har Statsministerens kontor innrømmet at at måten dokumenter i aksjesaken til Erna Solberg ble journalført på, var feil. Papirene ble lagt i et internt papirarkiv og dermed skjult for offentligheten.

Les også:

Statsministerens kontor innrømmer feil i Erna Solbergs aksjesak

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.