Sindre Finnes har brukt den lovbeskyttede tittelen siviløkonom, men fullførte aldri graden. Nå beklager han.

Siden starten av 1990-tallet har Sindre Finnes blitt omtalt som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Omtalen går igjen i avisartikler, leserinnlegg, portrettintervjuer og i Store norske leksikon.

Dette skriver Dagens Næringsliv. Avisen ba NHH om å få tilsyn i i oppgaven til Finnes. Da svarte NHH at de ikke ikke finner at Finnes har levert siviløkonom-utredningen på NHH.

– I NHHs systemer finner vi ikke at Sindre Finnes har levert siviløkonomutredningen på NHH. For å bli «siviløkonom» (en beskyttet tittel), må utredninger være levert og godkjent, sier mediekontakt Ingrid Aarseth Johannessen til DN.

Finnes innrømmer overfor DN at han har brukt tittelen, og nå beklager han.

– Ved enkelte anledninger har jeg brukt tittelen siviløkonom, noe som er blitt hengende ved. Dette har vært feil av meg, og det beklager jeg. Jeg burde også ha korrigert det de gangene det har vært omtale av dette i pressen, sier Finnes.

Finnes handlet Hydro-aksjer mens Solberg hadde innside­informasjon

Finnes’ ektefelle Erna Solberg sier at hun aldri har trodd at ektemannen var utdannet siviløkonom.

– Jeg har kjent Sindre siden 1986, og vi ble kjærester samtidig som han studerte på Norges Handelshøyskole i Bergen. Jeg har hele tiden vært veldig klar over at han ikke leverte oppgaven på siviløkonomstudiet, blant annet fordi jeg på den tiden selv ivret for at han skulle gjøre det, men jobber og politiske verv endte opp med å ta veldig mye av tiden, sier Solberg til DN.

Det er uvisst hvorfor Solberg ikke reagerte da Finnes åpenbart brukte en tittel han ikke hadde rett til å bruke.

Det er også påfallende at det i biografien til Erna Solberg på regjeringens hjemmesider står følgende.

«Gift i Paris 29. februar 1996 med siviløkonom Sindre Finnes.»

Høyres pressesjef sier til VG at biografien var basert på Norsk biografisk leksikon, men han understreker det ikke var Solberg som skrev dette.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.