Mens «vanlige folk» blir truet med stadig strengere straff, jukser toppolitikere mer og mer. For Erna og Sindre er begeret fullt nå.

Det mener porteføljeforvalter og investor Jan Petter Sissener.

«Misbruk av ordningen med pendlerboliger, falske reiseregninger, tvilsomme aksjehandler og venneutnevnelser til verv er bare noe av det toppolitikere i storting og i regjering har blitt tatt for de siste årene», skriver Sissener i Nettavisen.

Sissener synes det er ille nok med Ernas ektemann Sindre Finnes’ aksjespekulasjoner mens kona var statsminister, men nå viser det seg altså at Finnes i alle år har jukset med egen tittel.

«Sindre Finnes har kalt seg siviløkonom uten å være det. Han studerte på Norges Handelshøyskole i Bergen fra 1986 til 1989, men fullførte aldri studiet. Dette jukset har Sindre holdt på med i alle år, og det er åpenbart at Erna også sannsynligvis har visst om det», skriver Sissener.

Jan Petter Sissener om Støre: – Ekstremt svak leder

Porteføljeforvalteren er opprørt over at Erna Solberg ikke har reagert på Finnes’ titteljuks, og spør:

«Hvorfor reagerte hun ikke på en slik pinlighet? Å gå arm i arm med en splitter naken liksom-akademiker kan da vel ikke oppleves som en bagatell?»

«Beskyttede titler har vi for at vanlige folk skal være trygge helt inn i ryggraden når de oppsøker advokater, leger, psykiatere, tannleger, statsautoriserte revisorer, professorer, sjøkapteiner og siviløkonomer», forklarer Sissener.

Siviløkonom har vært en beskyttet tittel siden 1963.

Sissener er oppgitt over alt jukset som er avslørt hos så mange statsråder i regjeringen Støre, og mener at det hele går på tilliten løs.

«Både tidligere statsminister Erna Solberg og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre har i sine nyttårstaler snakket nettopp om tillit», påpeker Sissener, og trekker følgende konklusjon:

«Erna Solberg har ikke hatt styr på ektemannens aksjehandler, og hun har åpenbart visst om at han i alle år har misbrukt tittelen siviløkonom. Ut over at det plager henne politisk, ser det ikke ut som hun har noen problemer med ektemannens fantestreker. Men det bør vi andre ha. Vi må forlange mer. Skal Norge fortsette å være et godt samfunn, må vi ha ærlighet og redelighet på toppen. Høyre trenger en ny leder og statsministerkandidat. Erna må gå!

 

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.