Statsministerkandidat Erna Solberg (H) vedgår at hun «noen ganger» har sett at ektemannen omtales med en grad han ikke har.

– Jeg har antatt at det har skyldtes antagelser, sier hun.

Sindre Finnes er blitt feilaktig omtalt som siviløkonom siden 1990-tallet – blant annet i biografien om Erna Solberg på regjeringens nettsider.

Finnes har sagt at han aldri avla eksamen, og at han derfor ikke kan kalles siviløkonom, som er en beskyttet tittel. Likevel er han i årevis blitt omtalt som siviløkonom.

Jan Petter Sissener: – Nå er begeret fullt, Erna Solberg!

Nå innrømmer Høyre-lederen det åpenbare, men ser tydeligvis på det hele som en bagatell.

Solberg sier til Dagens Næringsliv at hun har sett det, uten å gjøre noe med det.

– Jeg har noen ganger gjennom årene registrert at Sindre er blitt omtalt som siviløkonom. Jeg har antatt at det har skyldtes antakelser, sammenblandinger eller misforståelser fordi han er økonom og har studert ved NHH. Jeg har derfor ikke festet meg mer ved det eller brukt tid på å forsøke å få omtalen endret, sier Solberg til avisen.

Hun har tidligere sagt at hun hele tiden har visst at Finnes ikke var siviløkonom, ettersom de to var kjærester da han studerte.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.