Sindre Finnes er fagsjef i Norsk Industri. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen sier at Sindre Finnes gjennomførte halvparten av de omtalte aksjehandlene fra hjemmekontor under koronapandemien.

Saken om den omfattende aksjehandlingen til Sindre Finnes, Erna Solbergs ektemann, blir stadig mer belyst. Nye opplysninger når frem til offentligheten.

Det viser seg nå at mye av denne handelsvirksomheten ble bedrevet mens Finnes hadde hjemmekontor på sin jobb i Norsk Industri.

NTB melder om saken, og siterer lederen for Norsk Industri:

– Kan ikke gi deg en eksakt dato, men så langt er cirka 50 prosent av transaksjonene skjedd på hjemmekontor under covid-19, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri til TV 2.

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes er ansatt som fagsjef i Norsk Industri. Her skal han strengt tatt fylle dagene med  gjøremål for sin arbeidsgiver, fremfor å bedrive privat aksjehandel på nett.

Fredag varslet Norsk Industri at de ville ha en full gjennomgang av aksjehandlene som Finnes har gjort i perioden 2013 til 2021, mens Erna Solberg var statsminister.

De færreste vil si det er særlig unormalt at arbeidstakere med hjemmekontor i koronatiden også utførte et og annet privat orientert gjøremål i løpet av arbeidsdagen.

Men her er det i alt snakk om over 3600 utførte transaksjoner, hvilket krever en del tid og innsats. Nå anslås det altså at ca. 1800 av disse er gjort mens han hadde hjemmekontor for sin arbeidsgiver.

Stein Lier-Hansen presiserer at deres fullstendige gjennomgang av aksjehandlene ikke er ferdig, og at han ikke vet når den blir det.

– Vi har nå en gjennomgang rundt dette med bruk av arbeidstid. Den er ikke klar, men er meget grundig og tas på største alvor, sier han.

Lederen ønsker imidlertid å ivareta Finnes i den oppståtte situasjonen. Han opplyser at Finnes ikke jobber på kontoret til Norsk Industri på Majorstuen i Oslo mandag.

– Sindre er tilgjengelig for oss i dag, men ikke på kontoret. Det er for å skjerme ham for et betydelig press, sier Lier-Hansen.

Les også: 

Sindre Finnes satset på børsnedgang like før nye koronatiltak høsten 2020

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.