Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Photo/Markus Schreiber

Erna Solberg blir sittende som Høyre-leder, og målet hennes er å bli statsminister på nytt. Hun sier at ektemannen i så fall ikke vil ha noen aksjer.

Etter møtevirksomhet i Høyres organer søndag er det nå klart at Erna Solberg fortsetter som partileder. Hun går derfor for en ny periode som statsminister.

Høyre-nestleder Henrik Asheim sier ifølge NTB at det er bred støtte i partiet for at partiets leder fortsatt skal hete Erna Solberg.

Dette vil få noen følger for Solbergs ektemann og hans aktiviteter i aksjemarkedet.

NTB melder om saken.

Etter at hun talte til Høyres sentralstyre mandag, sa Høyre-lederen at ektefellen ikke ville ha noen aksjer dersom hun på nytt skal flytte inn i statsministerboligen.

– Hvis jeg blir statsminister i morgen, kommer ikke Sindre til å ha noen aksjer, svarte Solberg etter å ha fått spørsmål fra pressen.

Bakgrunnen for uttalelsen var et spørsmål om hvorvidt hun ville ha gått av som statsminister dersom ektefellens aksjehandler, og hennes egen inhabilitet, var blitt kjent mens hun fremdeles ledet regjeringen.

Etter at Høyres sentralstyre i helgen stilte seg bak Solberg som partiets leder og statsministerkandidat, må hun på nytt være beredt til å ta over regjeringsmakten, også før neste valg i 2025.

Solbergs videre karriere i Høyre har vært en kontroversiell sak og et åpent spørsmål, inntil det nå formelt ble avklart.

– Hvis jeg hadde visst om at Sindre hadde handlet aksjer, så hadde jeg også stoppet det, sa Solberg, som gjentatte ganger har forklart at ektemannens utstrakte handel i norske verdipapirer skjedde bak hennes rygg.

Skulle Høyre på nytt gå inn i regjering, sier Solberg tydelig at det ikke vil bli noen åpning for aksjehandel.

– Det kommer ikke til å bli handel med aksjer fra ektefeller hvis vi går inn i regjering, sier Solberg.

Neste valg for Solberg og Høyre er stortingsvalget høsten 2025. Meningsmålinger de siste par uker tyder på at velgerne i liten grad har latt seg påvirke av hele aksjesaken.

Høyre er fortsatt Norges største parti, og ville fått regjeringsmakt om det var valg nå. Derfor kan landets statsminister igjen hete Erna Solberg fra høsten om to år.

Les også: 

Erna Solberg: En «no-brainer» at det har blitt vanskeligere å fortsette

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.