Jan Christian Vestre (Ap) og Tonje Brenna (Ap) på valgvake i Folkets hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre ligger an til å bli valgets vinner, mens Ap taper stort. Næringsminister og nestleder i Ap, Jan Christian Vestre, prøver likevel å få til en positiv vri på det hele.

Næringsminister og nestleder i Ap, Jan Christian Vestre, gjør et forsøk på å få nederlaget for partiet til å se litt mindre ut som et nederlag. Han spiller rollen som «like blid». Da er det frem med snakket om «ambisjoner», og neste valg osv.

– Vi har en klar ambisjon om å være landets største parti. Hvis ikke vi blir det nå, skal vi bli det neste gang, sier Vestre til TV 2.

Kanalens prognose viser at Høyre ligger an til å bli største parti på landsbasis i kommune- og fylkestingsvalget.

– Vårt utgangspunkt var målinger helt nede på 15 prosent. Så har vi drevet en tøff valgkamp, vi har mobilisert og så har vi tettet nesten hele gapet, sier Vestre.

– Dette er et godt utgangspunkt for å forhandle fram mange gode flertallskonstellasjoner og gjennomføre mest mulig sosialdemokratisk politikk, sier han.

Les også: 

https://www.document.no/2023/08/17/oppdrettspolitikere-hjelper-ikke-ap/

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.