Ap-politikerne Ingvild Kjerkol (v.), Jan Christian Vestre (h.). Foto: Terje Bendiksby / NTB

Erstatteren for helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) kommer tidligst fredag, ifølge VG. Flere medier erfarer at næringsminister Vestre er en het kandidat. Han kan få det hett om ørene.

Kjerkol gikk fredag av som helseminister etter at mastergraden hennes ble underkjent på grunn av fusk. Hvem som blir hennes etterfølger, er foreløpig uklart, men utnevnelsen kommer tidligst fredag, får VG opplyst.

Nåværende næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) trekkes frem som en favoritt, selv om intet er offisielt ennå.

NTB melder om saken.

Helseministerposten er en av de mest krevende og utsatte i regjeringen. Her ligger det en drøss av konflikter og vanskelige avgjørelser og venter på den som nå skal etterfølge Kjerkol.

Lokaliseringskamper, omorganiseringer, sammenslåinger, konstant budsjettkamp,  evige konflikter om lønns- og arbeidsvilkår, pasientklagesaker, IT-reformer osv.,  er bare noe av det som venter en ny minister. Her er det nok å «brekke nakken» på.

Noen vil mene at det er en «uriaspost», et sted der lovende politikere sendes for virkelig å erfare hvor tøft det kan blåse i politikkens verden.

Samtidig regnes denne posisjonen som et viktig og nyttig steg på veien mot enda høyere mål og posisjoner i politikken. Det var ikke uten grunn at statsminister Jens Stoltenberg i sin tid satte Jonas Gahr Støre inn i denne jobben, det var en del av «statsministerskolen».

Både VG og NRK erfarer at nåværende næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) nå er mest aktuell som ny helseminister. Han har lenge vært ansett som en av partiets mest lovende personer, og kan tenkes å være tiltenkt en rolle som både partileder og statsministerkandidat i fremtiden.

Vestre er denne uken med i den norske delegasjonen som er med kronprins Haakon på offisielt besøk til USA. Også digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) er med på reisen.

Det vil således passe godt å vente med å offentliggjøre en mulig utnevnelse av Vestre til han er tilbake fra denne reisen.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.