Etter at Centerpartiet ble ekskludert fra kommunestyret i Botkyrka kommune sør for Stockholm, prøver Moderaterna nå å ta over makten. De har fått nok av det politiske kaoset i kommunen.

Dette melder Mitti.

Moderaterna har fått nok. Derfor går de nå frem offensivt og sonderer med alle parter i forsøket på å overta makten i kommunen.

– Det har gått ett år sedan valet och vi kan fortfarande inte se att vi har något stabilt styre i Botkyrka. Botkyrkaborna förtjänar mer än det kaos som har varit, sier Moderaternas gruppeleder i Botkyrka, Stina Lundgren.

Etter at Ebba Östlin ble presset av som leder for Socialdemokraterna og erstattet av Emanuel Ksiazkiewicz, har det politiske landskapet i Botkyrka  vært preget av kaos. Høydepunktet ble nådd da det S-ledede styret sparket Senterpartiet ut, mener Stina Lundgren.

– Vi har velat ge Emanuel en chans att visa att han levererar. Hitintills har han inte levererat någonting annat än ett internt bråk och att han nu väljer att bryta ut ett parti ur mittenstyret.

Gjengkriminelle meldte seg inn i Socialdemokraterna i Botkyrka og sørget for at kommunestyrets leder Ebba Östlin ikke ble gjenvalgt, noe Document skrev om i januar.

Gruppen som stod bak kuppet, ABF Botkyrka/Salem, er under politietterforskning for økonomisk svindel og underslag av offentlige midler knyttet til drift av fritidsklubber. De skal også stå bak narkotikaomsetning på disse stedene.

ABF i Botkyrka/Salem skal ha rekruttert nye medlemmer for å gjennomføre kuppet.

Kriminelle kupper svensk lokalpolitikk

Centerpartiet ble kastet ut for noen få dager siden, etter at deres gruppeleder Dag Ahlse uttrykte sin misnøye med forholdet til ABF, som man anser var bakgrunnen for at Östlin mistet sin posisjon.

– Det är ingen hemlighet att vi har varit kritiska mot personerna som styr ABF och sättet som fritidsgårdarna har skötts på. Vi kommer att stå fast i vår linje mot dem, men om S vill ha en annan politisk linje än den som Ebba har drivit i den frågan så kan det vara grund för konflikt.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.