Gjengkriminelle meldte seg inn i Socialdemokraterna i Botkyrka og sørget for at kommunestyrets leder Ebba Östlin ikke ble gjenvalgt.

Dette skriver Oisín Cantwell i Aftonbladet.

50 nye medlemmer dukket opp på møtet, og flere av disse har kjent tilknytning til gjengkriminalitet.

Östlin har gjort sig känd för sin tuffa kamp mot brottsligheten i Botkyrka, en av alla dessa kommuner runt Stockholm som numera plågas av den organiserade brottslighetens verksamheter och strider.

Mange av dem som deltok på møtet kunne ikke snakke svensk, de stemte tydeligvis på ordre. Resultatet var at Östlin ble nedstemt som leder for Socialdemokraterna i Botkyrka. Dermed må hun forlate sin rolle som ordfører i kommunestyret.

– Det har drivits en kampanj för att avsätta Östlin, säger Nadina Rosengren, politisk stabschef för Socialdemokraterna i Botkyrka.

Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor, inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där.

Gruppen som stod bak kuppet, ABF Botkyrka/Salem, er under politietterforskning for økonomisk svindel og underslag av offentlige midler knyttet til drift av fritidsklubber. De skal også stå bak narkotikaomsetning på disse stedene.

ABF i Botkyrka/Salem skal ha rekruttert nye medlemmer for å gjennomføre kuppet.

Lokallag i politikken har gjerne nokså få medlemmer, så her åpner det seg mange muligheter for kriminelle som vil påvirke politikken og som har tilgang til lydige undersåtter.

Dette er en eskalering av såkalt sit down, hvor gjengkriminelle bruker en kjent strategi for å overta lokale bedrifter.

Vi har hørt om lokale restauranteiere som får tilbud om å selge sitt livsverk, men som takker nei. De kriminelle fyller deretter opp alle bordene med folk som blir sittende hele dagen og kun drikke vann. Eiere som protesterer, blir kalt rasister, og ofte får de kriminelle innvandrerne støtte fra lokale medier og politikere.

Omsetningen stuper, de faste gjestene uteblir, og til slutt gir eieren opp og selger til en brøkdel av prisen virksomheten var verdt kort tid tidligere.

Kriminelle gjenger utnytter bedriften til hvitvasking av penger.

En annen metode er såkalte beskyttelsespenger, noe vi også har sett tendenser til her i Norge, og som har fått stor oppmerksomhet i København.

Simen Sandelien fra Asker Høyre advarer mot utviklingen på Facebook:

Det skal ikke mye fantasi til å forstå hvor alvorlig strukturelt problem dette er for Sverige som samfunn.

Nok en gang er det på sin plass å advare mot at vi tillater tilsvarende utvikling å skje her i Norge. Også vårt organiserte politiske miljø er lite og sårbart. Engasjementet er dessverre synkende, med stadig færre medlemmer. Da blir det lett å kuppe.

Alt tyder på at vi er på samme kurs som Sverige, selv om problemene her fortsatt er mindre alvorlige. Det føres ingen aktiv politikk for å forhindre et fremtidsbilde for Norge som ligner det vi nå ser i Sverige. Det bør bekymre oss.

Cantwell fremstår også berørt i sin tekst i Aftonbladet.

En hel del tyder på att den organiserade brottsligheten har deltagit i avsättandet av den ledande politikern i kommunen. Det är oerhört. Det är oacceptabelt. Vad händer med Botkyrka om en socialdemokrat som står i tacksamhetsskuld till Vårbynätverket tar över?

Kuppet skal ha sammenheng med en beslutning om å stenge ned flere fritidsklubber som utgjør et narkotikamarked for de kriminelle gjengene. Samtidig ble det vedtatt å avslutte det lokale samarbeidet med ABF, siden ABF var infiltrert av kriminelle.

En rapport som visade att personer med domar för grova brott hade anställts och arbeta med ungdomar, att våldsdåd förekommit, att knark hittats, bidrag ska ha använts på felaktigt sätt, medlemmar i Vårbynätverket ska vistats i lokalerna iklädda skyddsvästar.

Fritidsgårdarna var snart öppna igen, men nu i kommunens regi.

ABF har mottatt rundt en halv milliard skattekroner i statlige tilskudd hvert år for å drive sin S-relaterte virksomhet. Når Östlin ville sette en stopper for dette, ble hun avsatt ved at kriminelle kuppet en avstemning om det kommunale ledervervet.

Östlin skriver på Facebook:

Jag står för alla beslut jag fattat. Och jag kommer alltid hålla en stenhård linje mot den organiserade brottsligheten, det har jag lovat Botkyrka.

Jag vill rikta ett stort tack till alla er som uttalat ert förtroende för mig. Och tack alla Botkyrkabor som gav mig och Socialdemokraterna det stora förtroendet att vända på varje sten för att bryta kriminaliteten.

Nu är det upp till mitt parti att hantera frågan vidare.

Les også:

Ulf Kristersson om volden i Sverige: – Innenlandske terrorister

Gjengkriminelle fra Sverige opererer også i Bodø. Politiet: – Bruker grov vold og trusler

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.