En lokal Ap-topp (48) på Vestlandet er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt. Mannen har trukket seg fra alle politiske verv, men står fremdeles på valglisten i sin kommune.

48-åringen er en av toppkandidatene og står på kumulert plass i høstens valg, noe som betyr at han i utgangspunktet nærmest er garantert å bli innvalgt. Ap-politikeren har vært en sentral politiker i den aktuelle kommunen i flere år.

Ap-toppen er advokat, og har også sagt opp jobben i advokatfirmaet hvor han jobbet.

I politiavhør har han forklart at han har møtt gutten fire-fem ganger, skriver Nettavisen. Treffene skal ha pågått i en periode på rundt fire-fem måneder.

Ordføreren i den aktuelle kommunen informerte søndag kveld på Facebook om saken.

På spørsmål fra VG om hvordan Ap håndterer at den siktede mannen stiller til valg for dem svarer hun:

– Det er ikke noe vi får gjort med at han står på vår liste, men han representerer ikke lenger Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet har fjernet den siktede mannen fra sine hjemmesider. Det samme har hans nåværende arbeidsgiver.

Ifølge Nettavisen etterforsker politiet i Haugesund saken som voldtekt av barn under 14 år. Til VG opplyser imidlertid politiadvokat Mads Eirik Lerum at siktelsen har en strafferamme på seks år, noe som skulle tilsi at fornærmede i saken er mellom 14 og 16 år.

Seksuell omgang med barn under 14 år rammes av straffelovens § 299, og har en strafferamme på fengsel inntil ti år. Seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år rammes derimot av § 302, og har strafferamme på seks års fengsel.

– Møttes på datingside

– Min klient møtte fornærmede på en datingside med 18 års aldersgrense. Han la følgelig til grunn at fornærmede var over den seksuelle lavalder. Etter noen få treff fant han ut at fornærmede beklageligvis var under den seksuelle lavalder, og avsluttet da forholdet umiddelbart, sier mannens forsvarer til VG.

Mannen har trukket seg fra alle sine verv i Arbeiderpartiet med umiddelbar virkning, opplyser forsvareren. Mannen er avhørt av politiet, hvor han ifølge forsvareren har lagt alle kort på bordet, og han er innstilt på å ta sin straff.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.