Det er første gang jeg hører Vivek Ramaswamy beholde ordet over lengre tid i en fri setting. Han er en imponerende fyr. Hvilket annet land har slike unge mennesker som kandiderer for landets øverste embete. Ramaswamy vil ikke bli valgt selvsagt. Ikke i denne omgang. Men han får laget et avtrykk og har meldt seg på rikspolitikken.

Det han sier er interessant: Det er ikke snakk om Demokrater og Republikanere lenger. Sistnevnte har lenge vært med på ferden de andre har staket ut. Det er snakk om America First vs. de som lar alle andre hensyn gå foran. Ukraina har havnet i den kategorien, ikke fordi Ramaswamy ikke bryr seg om Ukraina. Men noe er fundamentalt galt med prioriteringen når det er viktigere å beskytte et annet lands grenser enn ens egne.

Ramaswamy besøkte Kingston i Chicago og møtte svarte som får migranter i hodet. De innkvarteres til 7.000 dollar per hode per måned og innbyggerne spurte: Hvorfor går andre, utlendinger, foran oss?

Amerikanerne finner seg ikke i å bli henvist bakerst i køen, hva enten det gjelder Ukraina eller migranter.

Ramaswamy er også meget sterk på ytringsfrihet. Han og Tucker er skjønt enige: Uten ytringsfrihet er det intet demokrati.

Dette ser ut til å bli et stort tema i valgkampen og her står Demokratene på stikk motsatt side: De kan ikke få nok sensur. De er uenige i dommen som sier at FBI ikke be sosiale medier om å sensurere. De vil ha mer sensur. I dette spørsmålet er Demokratene på kollisjonskurs med flertallet. Ytringsfrihet har vært amerikanernes stolthet. Men den må vike for andre hensyn, mener Demokratene.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.