Første primærvalg er psykologisk viktig. Ville Trump klare å levere? Ville de to hovedutfordrerne klare å nå innen rekkevidde? Svaret er ja på det første og nei på det andre spørsmålet. Trump fikk 51 prosent. En knusende seier. Det er 30 prosentpoeng foran de to andre som ligger rundt 20. Med det kan både Nikki Haley og Ron DeSantis vinke farvel til håpet om å kunne utfordre Trump. Avstanden er for stor.

Det var dette som var det psykologiske momentumet ved første primærvalg.

Ron DeSantis har brukt hundrevis av millioner i Iowa, han blir invitert til showene på Fox for å vise seg frem for velgerne. Likevel vil de ikke ha ham.

Forklaringen er enkel: Tilstanden i USA er så ille at amerikanerne snur seg mot den eneste som kan redde landet: Trump. Han blir redningsmannen.

For hver måned som går og det strømmer millioner inn over grensen i sør og Biden blir svakere og svakere og faren for storkrig vokser, vil Trump fremstå som redningsmann. Folk husker nemlig hvordan det var under hans tid, Han er den første på 72 år som ikke har startet en krig. Biden er ved å skli inn i en krig på tre arenaer; Ukraina, Midtøsten og Taiwan.

Vivek Ramaswamy fikk 8 prosent, men erklærte at han gir seg og gir sin støtte til Trump.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.