Opptelling av stemmer i det republikanske primærvalget i Iowa i East Side Christian Church, Council Bluffs, den 15. januar 2024. Foto: Nikos Frazier / Omaha World-Herald via AP / NTB.

Med 51 prosent av stemmene vant Donald Trump det republikanske primærvalget i Iowa med den største marginen noensinne, og fikk flest stemmer i 98 av 99 fylker i delstaten.

Ron DeSantis, Nikki Haley og Vivek Ramaswamy fikk henholdsvis 21 %, 19 % og 8 % av stemmene, men Haley ser ut til å ha beseiret Trump med knapp margin i Johnson county, melder Wall Street Journal.

Grafikk: Wall Street Journal

Da resultatene fra Iowa ble kjent, trakk Ramaswamy seg fra valgkampen og gav sin støtte til Trump.

Med en så overlegen seier for Trump i den første delstaten virker løpet nesten kjørt for de andre kandidatene. Og med et så jevnt løp mellom DeSantis og Haley er det heller ikke en enkelt utfordrer til Trump som peker seg ut.

Neste runde blir New Hampshire 23. januar. Her kan Trump vente større motstand enn i Iowa, men han har ikke desto mindre ledet på meningsmålingene i delstaten helt siden han erklærte sitt kandidatur, stort sett med en jevn oppslutning på over 40 prosent.

Grafikk: fivethirtyeight.com

Haley har klatret endel på målingene i NH den senere tiden, men forspranget til Trump virker for stort.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.