Biden slipper millioner illegale inn i landet over grensen i sør. Hva gjør amerikanerne? De flykter den andre veien, til Mexico. Forholdene i Californias storbyer er så forferdelige at de heller vil bo i en narkostat. Hvis Biden får styre lenge nok vil også USA bli en failed state.

Bevisstheten om hvilke tegn man skal se etter, er økende. Laura Ingraham forteller om teltbyen av husløse rett bortenfor Union Station i Washington. Den vokser. Det er denne grunnleggende utryggheten på steder hvor man forventer en overflatisk normalitet som plasserer byer i USA under Mexico. I rike strøk får man være i fred. Derfor foretrekker californiere å flytte dit.

Det samme fenomen har svensker kunnet observere lenge. Det er diasporaer i Portugal, Spania. Europere flykter til Australia og New Zealand, enklaver der det fortsatt går an å leve normale liv.

Tucker hadde en annen avsløring: Hvorfor innenlands flytrafikken i USA har vært like kaotisk som den er i Europa for øyeblikket. Forklaringen er Biden-regimets nye munnbindkrav til flygeledere. Det er noen tusen av dem. Når 4.000 melder seg syke får det store konsekvenser. Etter to års nedlukning finner ikke ansatte seg lenger i tvangstiltak. De vet det er en ren maktdemonstrasjon. Biden har ikke lenger goodwill hos amerikanerne.

Når europeere ikke hører om eller forstår helt woke-vekkelsen i USA er det fordi ensrettingen i Europa ligner den for mye til at mediene tør ta sjansen.

Demokratene har i mange år fulgt en sosialdemokratisk linje. Derfor var California først med miljø- og utslippskrav. Samtidig har man importert en ny tjenerklasse for de rike, både hjemme og på Starbucks. For den øverste ti prosent er tilværelsen glimrende. De tråkker ikke i avføring når de går ut eller risikerer å bli skutt på jobb.

Alt begynte i California og det slutter i California. I Haight Ashbury i San Fransisco, der hippiebevegelsen begynte, var det fremdeles flertall for å beholde Chesa Boudin som statsadvokat. Men at 60 prosent ville ha ham fjernet sier noe om at pendelen har svingt.

Rikdommen skjuler forfallet. Gjennomsnittsprisen på et hus i California  er 800.000 dollar. Folk har ikke råd til å bo. California er verdens 9. største land målet etter BNP. Men det er samtidig blitt et tredjeverdenland.

Vi har ikke hørt noe særlig om dette på denne siden av Atlanteren, for politikken det sosialdemokratiske Vest-Europa ligner for mye på den som føres i California. Der var man tidligst ute med velferd, strenge miljøkrav og grønt skifte.

Venstresiden i Europa har hatt nytte av å opprettholde forestillingen om et kapitalistisk nådeløst Amerika. Det stemmer ikke. Obamacare gikk igjennom. Migrantene som kommer over grensen får helsebehandling, de bosettes og barna får skole, akkurat som i Europa. Amerika har heller ikke råd til å ta imot 235.000 i måneden. Hverken på kort eller lang sikt.

Demokratene gikk mot venstre, i retning Europa. Ikke rart dekningen i mediene har vært dårlig. Man ønsker ikke at velgerne skal forstå hvor vi er på vei.

I natt klarte det humanitær-industrielle kompleks å stanse flyvningen av syv migranter til Rwanda. Storbritannia er ikke medlem av EU, likevel bøyer de seg for Den europeiske menneskerettsdomstolen. De har satt Det europeiske menneskerettscharteret over britisk lov, akkurat som Norge. Det har vært snakk om å bryte ut, men den humanitære lobbyen er sterk.

Konvensjonene sier at alle mennesker har rett til et familieliv. Derfor er det uholdbart at asylanter til Norge ikke får sine søknader om gjenforening behandlet, eller anke på utvisning. Noen har ventet i fire år og det er uholdbart, sier sivilombud Hanne Brundtland til NRK. 100 barn venter. Justisdepartementet lover å se på saken. Paul Nesse er glad.

Enkeltsaker brukes som rambukk til å gjøre døren enda videre og bredere.

Bidens politikk må ha hatt en virkning også i Europa.

Hans folk kom inn for å hevne seg, ikke bare på Trumps politikk, eksemplifisert ved grensegjerdet, men også på hans velgere.

Strømmen over grensen i sør er derfor helt bevisst og de busses og flys ut til små og store byer i USA. Det er en omvendt kolonisering av Amerika. Hvis alle som skapte Amerika var rasister er det en historisk urettferdighet som gjøres godt når folk med andre hudfarger oversvømmer USA. Demokratene snakker på denne måten, ikke Document.

Denne politikken ligger også under politikken i Europa. Vi har ingen mer rett til våre land enn fremmede som kommer hit. Det var det Reinfeldt sa om Sverige og Erna Solberg sa om Norge. Det ligger en ideologisk-religiøs overbevisning bak masseinnvandringen: Man degraderer seg selv.

Men det er ikke folk med på. Bare spør. De ser hvor vi er på vei. De ønsker ikke å bli del av en voksende diaspora i andres land.

Les og se:

Doc-TV International: People fleeing the US

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.