NTB

Den canadiske miljøverneren Paul Watson og hans organisasjon Sea Shepherd seilte inn i færøysk farvann søndag, tross at han har fått oppholdsforbud der.

– Det har vi dokumentert, og det vil vi selvfølgelig reagere på, sier politidirektør Michael Boolsen i Færøyenes politi.

Det danske fagbladet Søfart skriver at Sea Shepherds skip John Paul DeJoria ikke får seile nærmere Færøyenes kyst enn tolv sjømil. Ifølge den færøyske kringkasteren KVF lå skipet søndag i Nolsoyarfjorden utenfor hovedstaden Torshavn søndag.

Sea Shepherd er kjent for sin særlig aggressive motstand mot hvalfangst, og Watson fikk en internasjonal arrestordre utstedt mot seg senest i 2012. Organisasjonen har tidligere gjort et antall forsøk på å senke hvalfangstskuter, også norske.

Færøyene driver en tradisjonsrik, strengt regulert fangst av grindhval i sine indre farvann, kalt grindadrap. Den har fått sterk kritikk internasjonalt for å være unødvendig kaldblodig og brutal.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.