NTB

Seks personer, som er mistenkt for å ha smuglet flere hundre mennesker til Tyskland og Romania, ble pågrepet i en internasjonal politiaksjon.

I tillegg til Tyskland og Romania, gikk politiet også til aksjon i Bulgaria onsdag. Nærmere 200 politifolk var involvert, og mobiltelefoner, kontanter og tre biler ble beslaglagt.

Smuglingen skjedde under umenneskelige forhold, sier det føderale tyske politiet. Til sammen skal over 560 personer skal ha blitt smuglet inn i Tyskland, mens over 300 migranter er ført ulovlig inn i Romania.

Etterforskningen av smuglerringen startet etter vitneutsagn fra tyrkiske og syriske migranter i grenseområdene i Østerrike, Tsjekkia og Polen. De antas å ha kommet til Tyskland via den såkalte Balkan-ruten. Migrantene fortalte at de ble tvunget til å holde seg skjult blant lasten i lastebiler «under umenneskelige forhold i flere dager» etter å ha blitt hentet fra Timisoara i Romania.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.