Europols hovedkvarter i Haag, Nederland. Foto: AP Photo/Mike Corder

Spansk politi har ledet etterforskningen av en kriminell gruppe som skal ha smuglet syriske migranter fra Spania til  Norge.

Ifølge Europol står det en kriminell gruppe bak deler av den syriske innvandringen til Norge.

Den kriminelle gruppen skal først ha ordnet transport til Madrid for syrere som hadde tatt seg ulovlig til kysten av Almeria og Murcia i Spania.

NTB melder om saken.

Migrantene ble angivelig innlosjert på steder med svært dårlige sanitære forhold.

Deretter sørget gruppen for flybilletter til Nord-Europa. Norge var et av landene dit det ble sendt flest, Tyskland et annet, opplyser Europol.

Som følge av etterforskningen ble 19 personer pågrepet i juni.

Det er betydelige antall migranter det er snakk om. Gruppen mistenkes for å ha smuglet flere enn 550 syriske migranter inn i EU. Så dette er ikke en håndfull personer stuet inn i et par biler.

Denne menneskesmuglergruppen skal ha vært en del av et større nettverk som har fraktet personer fra Syria, via Sudan, De forente arabiske emirater, Libya og Algerie, til Spania. Så har veien altså gått videre nordover fra Spania.

Nettverket ble avslørt tidligere i sommer, og Politiets utlendingsenhet (PU) i Norge bidro i denne etterforskningen.

Det er ikke opplyst om disse avsløringene får noen konsekvenser for de syrerne som måtte befinne seg i Norge etter å ha blitt smuglet hit av kriminelle nettverk.

Innvandringen fra Syria til Europa har ikke vært helt uproblematisk for mottakerlandene. Denne gruppen av migranter har påfallende ofte vært involvert i kriminelle handlinger. Se eksempel i sak under.

Les også:

Brussel: Knivstikking mellom syrere etter krangel over arrangert ekteskap

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.