Politiet har gjort pågripelser i Ellwangen sør i Tyskland. Foto: Stefan Puchner/dpa via APe

Over 350 tyske politifolk deltok tirsdag morgen i en stor politiaksjon mot migranter uten lovlig innreisetillatelse.

I Tyskland renner det inn med migranter fra ulike land i den tredje verden. Mange har reist videre nordover fra Italia, etter å ha kommet over Middelhavet fra Nord-Afrika. Men en del kommer også via andre ruter.

For tyske myndigheter er det et stort problem at betydelige antall migranter bare blir værende i landet, også etter avslag på asylsøknader. Det går svært trengt med utsendelsene.

Dessuten finnes det store antall migranter som knapt er registrert noe sted, men bare oppholder seg i Tyskland uten lov.

Ifølge NTB-AP-DPA gjennomførte tysk politi tirsdag en større aksjon for å pågripe ulovlige migranter.

Det ble aksjonert mot en rekke adresser i ulike deler av Tyskland, mange av dem nord og vest i landet, men også i Bayern i sør, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Flere bygninger ble gjennomsøkt, og politiet oppdaget mange migranter uten oppholdstillatelse.

Politiaksjonen ble iverksatt av føderalt politi ved den internasjonale flyplassen i Frankfurt. De mistenker at en kriminell gjeng har tjent penger på å smugle utlendinger til Tyskland.

Symbolhandling uten effekt

Men til tross for at det ble en viss medieoppmerksomhet omkring denne aksjonen, fremstår den mest som en symbolhandling fra politiets side.

Myndighetene har behov for å vise at man «gjør noe» med en ukontrollert innvandringssituasjon tyskere flest daglig opplever.

Det sier sitt at hele denne aksjonen resulterte i at det er utstedt arrestordre mot i alt fem – 5- personer for ulovlig opphold.

Samlet er det trolig snakk om flere hundretusen som oppholder seg ulovlig rundt omkring i Tyskland.

Nå skal altså rettssystemet i gang med å forsøke å utvise fem av dem. Det er knapt en dråpe i havet.

Velkommen til møte! 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.