Italiensk politi har pågrepet en egypter som er mistenkt for å smugle migranter over Middelhavet. En av turene førte til at sju personer døde av kulde.

Den mistenkte er anklaget for å organisere overfarten for 287 personer fra Libya. De fleste om bord led av hypotermi da de ble plukket opp av kystvakten 25. januar.

Politiet i den sicilianske byen Agrigento sier i en uttalelse at de umenneskelige forholdene om bord på den overfylte, 16 meter lange båten endte med at sju migranter fra Bangladesh døde.

Den 38 år gamle mistenkte, som ble identifisert gjennom vitneavhør med overlevende, ble også i 2011 dømt på Sicilia for menneskesmugling.

Vinteren har ikke stoppet migranter i å prøve å krysse Middelhavet, tross lave temperaturer og urolig sjø.

Så langt i år har 10.570 av totalt 11.986 migranter nådd Europa sjøveien, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Om lag 229 har dødd eller er meldt savnet etter forsøket på å krysse havet.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.