Industribyen Eskilstuna har rundt 70.000 innbyggere. Også de merker voldskriminaliteten som nå finnes nesten overalt i Sverige. De møter problemene med mat.

Pannkakskyrkan er et kristent initiativ som har som formål å spre trygghet og møte mennesker. Bevegelsen finnes i flere svenske byer, blant annet i Eskilstuna.

Alberth Andersson og de frivillige i Pannkakskyrkan står klare til å servere sultne forbipasserende. I tillegg til å tilby pannekaker, ønsker de fremfor alt å spre kjærlighet og håp. I drøyt ett år, annenhver fredag ​​mellom klokka 20.00 og 24.00, har de servert pannekaker og snakket med folk på Fristadstorget. Dette kom som en motreaksjon til volden i Eskilstuna. «Det er en symbolsk handling, en symbolsk pannekake», sier initiativtakeren Andersson. I starten var det bare fem frivillige, men i løpet av året har de økt til rundt tjue.

At noen deler ut pannekaker til sine medmennesker, er selvsagt hyggelig. Det er mer uklart om dette faktisk vil medvirke til å redusere alvorlig kriminalitet.

Politiet i blant annet Malmö har tidligere forsøkt med å gi gratis pizza til kjente kriminelle. Dette har ikke hatt noen langsiktig effekt. Gjengkriminelle i Malmö fortsetter å skyte eller bombe hverandre på tross av gratis pizza.

Man kan selvsagt eksperimentere med andre typer matvarer. Er kebab mer effektivt? Kan lakris motvirke håndgranater? Eller man kan spørre seg om mat er det mest effektive tiltaket mot voldskriminalitet.

Malmöpolitiet inviterte hardbarkede kriminelle på pizza: – Vi såg att det gick in, det satte sig verkligen

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.