Voldsbølgen i Sverige fortsetter uten stans. Politiet har erklært en såkalt særskilt hendelse etter mange forbrytelser i Stockholm som mistenkes å skyldes rivalisering mellom ulike kriminelle gjenger. Dessverre opplever Sverige nå gjengskytinger eller bomber nesten hver uke, til dels flere ganger i uka. Politiet anslår at det finnes rundt 1500 aktive gjengkriminelle, pluss minst like mange personer i nettverkene rundt dem.

Gjengene er også blitt stadig mer aktive i å rekruttere mindreårige og barn. Dødsskytingen av et gjengmedlem inne på det store kjøpesenteret Emporia i Malmö i august 2022 ble blant annet utført av en 15-åring.

Problemet har fått vokse seg så stort at det svenske samfunnet har store vansker med å håndtere voldskriminaliteten. Socialdemokraterna vil nå hindre at barn helt ned i en alder av 5 år blir rekruttert av gjengkriminelle.

Partileder Magdalena Andersson (S) mener at strengere straffer og økte ressurser til politiet har gitt resultater. Flere gjengkriminelle sitter i fengsel. – Men vi ser også at for hver gjengkriminell som sitter bak lås og slå, står stadig yngre menn klare til å ta deres plass. For å knekke gjengene, må vi knekke nyrekrutteringen, sa hun under en pressekonferanse.

Partiet fremmer nå et forslag i Riksdagen for å stoppe trenden med at stadig yngre barn rekrutteres av gjengene. De ønsker spesielle kriminalitetsforebyggende tiltak myntet på 5–12-åringer. Satsingen vil innebære at regjeringen må komme med forslag til tiltak som skal starte allerede fra førskolealderen og oppover. Det kriminalitetsforebyggende arbeidet vil omfatte skole, politi og sosialtjeneste, som alle raskt skal dele informasjon med hverandre.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.