Erna Solberg (H) . Foto: Hanna Johre / NTB

Tidligere statsminister og nåværende Høyre-leder Erna Solberg kommer nå med sin nye bok med tittelen «Veien videre». Selv er hun spent på om noen vil lese den.

Den nye boken fra Erna Solberg skal altså skildre veien videre.

La det være sagt, det handler ikke om hennes personlige veivalg i form av spaserturer eller feriemål, eller om hvor hun har tenkt seg i sin egen karriere.

Det er intet mindre veien for Norge som nasjon hun har i tankene.

 

Omslagsfoto, Kagge forlag 

Ifølge informasjonen fra Kagge forlag er det nokså vidløftige visjoner den tidligere statsministeren her har tatt for seg:

Nye tider må gi nye politiske svar, lyder det innledningsvis.

Så får man vite at Erna Solberg forteller om veien videre for Norge, i møte med utfordringene vi hun mener vil stå overfor i årene fremover.

Det stilles videre en del fundamentale spørsmål mange antagelig kunne tenke seg svar på:

Hvilken politikk må føres for at folk skal kunne mestre hverdagen og oppleve frihet i tiden som kommer?

Er vårt samfunn forberedt på hva det egentlig vil innebære å omstille seg bort fra den superlønnsomme petroleumsnæringen?

Hva det betyr når de som jobber skal forsørge stadig flere, ikke færre?

Eller når vårt teknologiske forsprang innhentes av andre land?

Ifølge forlagsteksten er dette er blant spørsmålene Erna Solberg stiller i denne politiske boken. Vi får vite at her løftes blikket fra de daglige debattene til de store trendene som vil påvirke vårt samfunn framover.

Gjennom politiske analyser og personlige betraktninger diskuterer Solberg hvilke nye politiske løsninger vi trenger for å løse fremtidens utfordringer, skrives det.

I forhåndsomtalen røpes det ikke mer om hva slags løsninger dette kan dreie seg om. Men de fleste vil tippe at det blir mye om grønt skifte, bærekraft, samarbeid i Europa og ikke minst Norges rolle på verdensarenaen.

Mange har oppfattet Erna Solberg som en temmelig jordnær og ikke spesielt visjonær, grublende eller høytravende politiker. Det har ofte blitt fremstilt som både en styrke og en svakhet ved hennes mangeårige lederskap i Høyre.

Hun får gjerne beslutninger fattet og saker gjort, men hennes resonnementer og begrunnelser er ikke alltid preget av de helt store dybder og tankerekker.

Med denne boken har hun åpenbart tatt sikte på å iføre seg en mer ideologisk kappe, og her skal det ifølge forlaget tumles med de virkelig grunnleggende spørsmål i politikkens verden.

En del vil være imponert over at Solberg har hatt tid til å ferdigstille en slik bok, samtidig med at hun har sittet på Stortinget og har ledet det største opposisjonspartiet, i en svært turbulent tid siden regjeringsskiftet høsten 2021.

På Facebook uttaler Erna Solberg selv følgende om utgivelsen:

 – Morsomt å se hvor fin boken har blitt, og ikke minst se resultatet av mange måneders jobbing. Nå er jeg spent på om noen vil lese den.

Dette er ikke første gang Erna Solberg skriver bok. Hennes første bok, Mennesker, ikke milliarder, ble utgitt på Cappelen Damm i 2011.

Les også: 

Borgerlig knock-out-seier i ny måling: Ny nedtur for Støre og Vedum

Les også gjerne noen bøker med litt andre vinklinger på sakene, bestill dem her:

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.