Høyre-leder Erna Solberg og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortinget. Foto: Javad Parsa / NTB

Høyre-leder Erna Solberg hevder hun hadde styrt landet bedre enn Jonas Gahr Støre (Ap). Særlig den økonomiske politikken til Støre får stryk av Solberg.

Erna Solberg er ikke nådig i sin dom over statsminister Jonas Gahr Støre og det han har levert siden de rødgrønne overtok regjeringsmakten høsten 2021.

Det er ikke minst regjeringens økonomiske politikk som står til stryk, ifølge Solberg.

NTB melder om saken.

Høyre-lederen sier til VG at regjeringen har gjort endringer som har ført til at en del ressurssterke personer har valgt å flytte ut av landet.

– Det er et mesterstykke i hvordan politikk ikke skal drives. Regjeringen bidrar med en politikk som gjør at norske investorer forlater landet og samtidig skremmer utenlandske eiere til ikke å investere i Norge, fordi de politiske rammevilkårene forandres og er så ustabile, sier Solberg.

Erna Solberg har selv vært statsminister i åtte år. Hun er overbevist om at status hadde vært bedre for Norge om hun hadde fått fortsette i fire til, i stedet for at Støre overtok fra høsten 2021.

– Vi hadde styrt dette landet bedre, med større forutsigbarhet for landets bedrifter og landets arbeidstakere. Vi ville ikke funnet på å hasteinnføre grunnrenteskatten på laks og vind. Og vi ville hatt en annen type dialog med næringen, sier Erna Solberg.

Høyre-lederen ønsker å fremstå som et mer næringslivsvennlig alternativ enn det de rødgrønne har vist seg å være.

– Vi skal sikre forutsigbarhet for næringslivet og gjenreise tilliten til Norge
som et land å investere i, sier Solberg.

Også skatt er et velkjent Høyre-tema Solberg bringer frem.

– Vi mener vi må få mindre skatt på privat eierskap, fordi summen av skattene tvinger eierne til å ta ut utbytte av bedriftene. Og vi mener at dem med lav inntekt må få lavere skatt. De største summene vil gå til å løfte dem med lavest inntekt, sier den tidligere Høyre-statsministeren.

Les også: 

Erna Solberg med ny bok: «Veien videre»

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.