Partileder Erna Solberg og Unge Høyre-leder Ola Svenneby på Høyres landsmøte 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre-leder Erna Solberg har for første gang kommentert utspillet fra Unge Høyre-lederen om innvandringsstopp. Hennes svar er et klart nei.

Det var et utspill fra lederen i Unge Høyre, Ola Svenneby, som skapte liv i debatten omkring Høyres fremtidige innvandringspolitikk.

– Vi får et samfunn som er i ferd med å falle fra hverandre, uttalte lederen i Unge Høyre, Ola Svenneby, til Aftenposten i begynnelsen av juli.

Se også sak om dette utspillet under.

I intervjuet tok han til orde for at innvandringsstopp er løsningen på integreringsproblemene i Norge. Svenneby har sagt at han håper å få med seg flere i partiet på dette.

Nå har TV 2 spurt Høyre-leder Erna Solberg om hva hun mener om utspillet. Det ble alt annet enn tommel opp:

NTB melder om saken.

– Nei. Det har jo våre talsmenn vært veldig tydelig på. Men bekymringen til Ola bør vi ta på alvor. Det som går på integreringspolitikken og hvordan vi bygger et fellesskap i vårt samfunn. Det er viktig, sier hun til TV 2.

Samtidig mener den tidligere statsministeren at Norge har en jobb å gjøre når det kommer til integreringspolitikken, men hun ser altså ikke innvandringsstopp som løsningen.

– Innvandringsstopp er et stort og komplisert spørsmål som ville betydd at Norge hadde måttet melde seg ut av stort sett hele det siviliserte verdenssamfunnet, knyttet til de internasjonale lover og regler som vi har, sier Solberg til TV 2.

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug har applaudert forslaget fra Ola Svenneby, og har uttalt til VG at hun håpet Erna Solberg ville komme på banen og gi Svenneby full støtte.

Hun fikk ikke den reaksjonen hun håpet på. Høyre vil ifølge Erna Solberg fortsette med den innvandringspolitikken partiet har stått for i de senere år.

Les også:   

Leder av Unge Høyre ber om innvandringsstopp

 

Sommerlesning! Bestill i dag:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.